Giresun'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Buluşması

15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü buluşması

Giresun'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Buluşması

15 Temmuz günü Giresunlu vatandaşlar yağan yağmura aldırmadan meydanlara akın etti.  Birlik ve beraberliğin sembolü salalar, 15 Temmuz gecesi Giresun genelindeki camilerden tekrar okundu. Tüm şehitlerimiz rahmetle anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Törenleri kapsamında Giresun Atatürk Meydanında anma programı düzenlendi. Program Gazi Caddesi’nden Atatürk Meydanı’na gerçekleştirilen yürüyüşle başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye girenlere ödül verildi. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde Hacımiktat Camii’nden okunan sala, merkezi sistemle Giresun’daki tüm camilere ulaştırıldı. Salanın ardından Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz için dua etti.

15 TEMMUZ ŞEHİDİMİZ İSMAİL KEFAL, KABRİ BAŞINDA ANILDI

İl protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler, Tirebolu ilçesi Karademir köyünde bulunan 15 Temmuz Şehidi İsmail Kefal’in kabrini ziyaret etti.

Şehidimizin mezarında yapılan duanın ardından, Karademir Köyü Camiinde tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu dualar edildi.