Malatya'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programları

15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü anma programları

Malatya'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programları

Vatanımızı işgal etmeye, milletimizi yok etmeye, devletimizi yıkmaya kasteden, milletimizin silahlarını yine aziz milletimize doğrultan ihanet çetesi FETÖ karşısında Çanakkale ruhuyla toptan bir direniş ve diriliş öyküsü yazılalı üç yıl olmuştur.

O karanlık gece, verilen destansı mücadeleyle parlak bir zafere dönüşmüştür. Milletine, bayrağına, vatanına, devletine sahip çıkmak üzere cansiparane mücadele eden milyonlar, bu uğurda canını veren şehitlerimiz ve yaralanan gazilerimiz bu necip milletin kalbindeki mümtaz yerini daima muhafaza edecektir.

Bu bağlamda 15 Temmuz Ruhu’nun geleceğimiz olan çocuklarımız ve milletimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi büyük önem arz etmektedir. 15 Temmuz 2016 günü milletçe verdiğimiz mücadelenin yıl dönümünde ilimizde de Müftülüğümüz tarafından bir dizi etkinlik ve programlar düzenlendi.

İlk olarak 15 Temmuz 2019 günü Cuma namazı öncesi Hacı Yusuf Taş (Yeni) Camii’ nde, bu toprakları vatan kıldığımız günden beri değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Mevlid programı icrasının ardından İl Müftümüz Veysel IŞILDAR tarafından dua edildi. Diğer camilerimizde ise şehitlerimizin ruhlarına ithafen Kur'an-ı Kerim tilavet olundu. Darbe girişimi esnasında Ankara Kızılay'da FETÖ'cü hainlerin kullandığı helikopterden açılan ateş sonucu şehit düşen Fuat Bozkurt'un Yeşiltepe Şehir Mezarlığındaki kabri başında tören düzenlendi. Buradaki törene Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut,  Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile askeri ve mülki erkan ve şehit yakınları katıldı. Protokol üyeleri şehidin mezarına karanfil bırakırken, İl Müftümüz Veysel IŞILDAR tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

Başkanlığımız öncülüğünde milletimizin katılımıyla okunan 251 hatim ve 251 Yasinin duaları Hacı Yusuf Taş (Yeni) Camii’ nde İl Müftümüz Veysel IŞILDAR tarafından yapıldı.

15 Temmuz 2019 Pazartesi gününü 16 Temmuz 2019 Salı gününe bağlayan gece saat 00.13’te İl Müftümüz Veysel IŞILDAR tarafından merkezi ezan sistemi ile ilimizdeki camilerin tümünde eşzamanlı olarak salâ okundu ve camiler sabah namazına kadar açık tutuldu.

16 Temmuz 2019 Salı günü ise İl Gençlik Koordinatörlüğümüz tarafından sabah namazı buluşması ve Şehitlik ziyaretleri etkinlikleri gerçekleştirildi.

17 Temmuz 2019 Çarşamba günü Yeşilyurt Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edilen 15 Temmuzu anma etkinlikleri çerçevesinde yaz Kur’an Kurslarımız Özsan Sanayi Camii, Huzur Camii, Selatu Selam Camii, Köy Hizmetleri Camii, Polis Okulu Camii gençleri ve Kız Kur’an kursu öğrencilerine Bostanbaşı Sofuoğlu Camiinde Koordinatörlüğün hazırlamış olduğu program icra edildikten sonra İl Müftü Yard. İhsan Mesut AKBAŞ tarafından “15 Temmuz ve Din İstismarı” konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Son olarak 19 Temmuz 2019 Cuma günü Malatya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda İl Müftümüz Veysel IŞILDAR tarafından “15 Temmuz’ Milli İrade ve Demokrasi” konulu konferans düzenlendi.