Eskisehir'de Din Istismarı Ve 15 Temmuz Ruhu Konferansı Yapıldı

din istismarı ve 15 temmuz ruhu konferansı yapıldı

Eskisehir'de Din Istismarı Ve 15 Temmuz Ruhu Konferansı Yapıldı

Din İstismarı ve 15 Temmuz Ruhu Konferansı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet KÖSE ve İl Müftüsü Bekir GEREK'in katılımlarıyla gerçekleştirildi.

İstiklal Marşının okunmasının ardından şehitler için Kur'anı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bekir GEREK, Diyanet İşleri Başkanlığının bir dünya teşkilatı olduğunu hatırlatarak;15 Temmuz’da Allah bizi büyük bir beladan koruduysa milletçe yapmış olduğumuz yardımların, kurbanların, sadakaların neticesinde; mazlumların, fakirlerin milletimize ve devletimize yaptıkları hayır duası sebebiyledir. Yine bu teşkilatın mensupları ezanları susturan darbelere karşı darbeleri susturan selaları okuyarak devletine, vatanına, namusuna, bayrağına sahip çıkmıştır. Dedi. Bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması temennisinde bulunan Müftü GEREK, 15 Temmuzun unutulmaması ve unutturulmaması için böylesi programların önemli olduğunu belirtti.
Din İstismarı ve 15 Temmuz Ruhu Konferansını vermek üzere kürsüye gelen İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet KÖSE ise yaptığı konuşmada Türkiyede çok güçlü bir din eğitimi olduğunu vurgulayarak FETÖ'nün bundan dolayı başarısız olduğunu dolayısıyla Diyanet, İmam Hatip ve ilahiyat gibi kurumlara sahip çıkılması gerektiğini belirtti. FETÖ, DEAŞ gibi örgütlerin oluşmaması için din eğitiminin çok güçlü olması gerektiğinin altını çizen KÖSE, FETÖ'ye kananların dini bilgisi olmayan ya da zayıf dini bilgiye sahip kişiler olduğunu ve FETÖ'nün takiyyeler, gizemler, ilhamlar vs. ile kendini gizleyerek, dini kullanarak, milletin dini duygularını istismar ettiğini söyledi. Hangi terör örgütü olursa olsun bu milletin her zaman Ömer Halis Demir gibi kahramanları olduğunu hatırlatan KÖSE hain kalkışmada şehadet şerbetini içen şehitlerimizi rahmetle yad ederek sözlerini tamamladı.
Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlenen programa İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet KÖSE, İl Müftüsü Bekir GEREK, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.