Şanlıurfa'da Il Müftülüğü Personellerinden Tdv’ye Kurban Bağışı

il müftülüğü personellerinden tdv’ye kurban bağışı

Şanlıurfa'da Il Müftülüğü Personellerinden Tdv’ye Kurban Bağışı

Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet TAŞTAN ve Müftülük Personelleri, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ sloganıyla başlatılan vekâletle kurban kesim kampanyasına destek vererek, dünya genelinde bulunan ihtiyaç sahibi kardeşleriyle yakınlaşma düşüncesiyle, kendi hissesi ve aile bireylerinin hisselerini de TDV’ye kurban bağışında bulundular.

İl Müftüsü Mehmet TAŞTAN ve İl Müftülüğü Personellerinden bir grup 18 adet bağışta bulunarak belgelerini aldılar.

Şanlıurfa TDV Şube Temsilcisi Mehmet Selçuk FİDANCI tarafından kampanya bağış makbuzu, İl Müftüsü TAŞTAN’a ve Müftülük Personellerine takdim edildi.

İl Müftüsü TAŞTAN; ‘’Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen Kurban kesim organizasyonuyla 145 ülkede ihtiyaç sahiplerine, savaş ve afet bölgeleri ile kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelere yardım eli uzatıldığını dile getirerek konuşmalarına şu şekilde devam etti.

TDV emanet bilinci ile ehil olarak 1993 yılından beridir en güzel şekilde vekâletle kurban organizasyonunu yürütmektedir. Yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi; yaşamı süresince et ile tanışmamış insanların sofralarına umut olmak biz Müslümanların vazifesidir. Kurban Bayramı bunun için en büyük fırsattır. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımızın da temada belirttiği gibi her Müslüman birey Kurbanını paylaşıp, kardeşiyle yakınlaşmalı. Peygamberler şehri Şanlıurfalı vatandaşlarımız başta olmak üzere maddi durumu müsait olan bütün vatandaşları vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonuna destek vermeli. Kurbanını TDV ye bağışlayan Müftülük Personellerine teşekkür eder, Rabbimiz yapmış oldukları ve yapacakları hayırları kabul eylesin.’’ diyerek konuşmalarına son verdi.