Antalya Müftüsünden öykü Arin’e Geçmiş Olsun Ziyareti

antalya müftüsünden öykü arin’e geçmiş olsun ziyareti

Antalya Müftüsünden öykü Arin’e Geçmiş Olsun Ziyareti

Antalya'da lösemi tedavisi gören 4 yaşındaki Öykü Arin'e babası Çağdaş Yazıcı'dan nakledilen yarı uyumlu kök hücrenin tutması, 11 Nisan tarihinden itibaren minik Öykü tedavi gördüğü steril hastane odasından normal odaya alınması ve  gündüzleri evine gitmeye başlaması nedeniyle Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN beraberinde Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi UYSAL ile birlikte Minik Öykü ve ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyan Öykü ARİN’in annesi “Bizler birçok kurumla iletişime geçsek de ulaşabileceğimiz insan sayısı azdı. Bu vesileyle Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ bey çok değerli bir şey yaptı. Bizleri ziyaret edip, kök hücre nakli ile ilgili vaaz ve hutbelerde bu konu hakkında açıklamalar yaptırması sayesinde Öykü ARİN ve lösemi hastalığının ülkemizin en ücra köşesinde bulunan camide bile dile getirilmesi çok büyük farkındalık oluşturdu”. Bu sayede büyük şehirlerden tutunda ülkemizin en ücra köşelerinde dahi kök hücre naklinin ne olduğu konusunda bilgi sahibi olmayan kalmadı. Bu duyarlılığından dolayı Diyanet İşleri Başkanımız sayın Ali ERBAŞ beye, sık sık bizleri arayarak Öykü’nün durumunu soran değerli eşlerine, ziyaretlerinizden dolayı sizlere çok teşekkür ederim. Camianızın sayesinde kök hücre konusunda binlerce bağışçı kazanıldı”, dedi.

Yapılan ziyarette Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN’da şunları dile getirdi;

“Ümit Cenabı Allahtan. Öykü ARİN yavrumuz birçok insanın duası ve ümidi oldu. Doktorlar lösemi tedavisinde hücre uyumluluğu babadan olma ihtimali %50 diyorlardı. Babanın yüzde elli uyumlu olması Cenabı Allah’ın bir takdiridir. Bu sayede sizlerde hayra girdiniz. Öykü tüm Türkiye’ye tüm Dünya’ya mâl oldu. Sizlerin azimli çalışmalarınız sayesinde Lösemi konusunda duyarlılık oluştu. O alınan ve eşleşen kanlar sayesinde başka hastalara ulaşıldı. Onlara da şifa oldu, dedi.

İl Müftüsü Artan, Öykü ve Annesine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ’ın selamlarını ve geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra uykuda olması ve tedavisi nedeniyle kalabalık ortamda olmaması gerektiğinden ziyaretçilerin yanına çıkamayan öyküye verilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çocuk kitapları hediye etti.