Çanakkale'de Kutsal Topraklara Giden Vatandaşlara Uğurlama Töreni

kutsal topraklara giden vatandaşlara uğurlama töreni

Çanakkale'de Kutsal Topraklara Giden Vatandaşlara Uğurlama Töreni

Çanakkale’den, Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 yılı Hac organizasyonuyla hacca gidecek hacı adayları için 24 Temmuz 2019 Çarşamba günü Çanakkale Havalimanında müftülüğümüzce uğurlama töreni düzenlendi.

Kur´an-ı Kerim tilavetlerinin yapıldığı ilahi ve kasidelerin okunduğu uğurlama törenine hacı adaylarımız, yakınları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

İki kafile olarak Kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirmek üzere havalimanına gelen ve havalimanındaki işlemlerini tamamlayarak uçaklarını bekleyen hacı adayları, İl Müftü Vekili Mehmet Ali BAL ve İl Müftü Yardımcısı Zekeriya BÜLBÜL’ün yaptıkları dualardan sonra kendilerini uğurlamaya gelen yakınlarıyla vedalaştı.

1. Kafileden 179 Hacı adayı Ezine İlçe Müftüsü Ali ÜNEY’in kafile başkanlığında 4 Din görevlisi ve 1 Bayan İrşat Görevlisi eşliğinde saat 05.50’de, 2.kafileden 106 hacı adayı ise Balıkesir İli Bandırma İlçe Vaizi Emrullah SAYAR başkanlığında 4 Din görevlisi ve 1 Bayan İrşat Görevlisi eşliğinde saat 13.50 ‘de yola çıktı.

04-05 Eylül 2019 tarihlerinde ülkemize dönecek olan hacı adaylarımızın yaptıkları bu kutsal yolculuğun, haklarında hayırlara vesile olmasını Yüce Allah´tan niyaz eder, kendilerine ve sevdiklerine kazasız hayırlı yolculuklar dileriz.