Eskisehir'de Diyanet Işleri Başkanı Ali Erbaş Hacı Selim üçler Caminin Açılışını Gerçekleştirdi

diyanet işleri başkanı ali erbaş hacı selim üçler caminin açılışını gerçekleştirdi

Hacı Selim Üçler Cami Düzenlenen Törenle İbadete Açıldı

Açılış programına; eski Başbakan ve TBMM eski Başkanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Harun Karacan, Metin Nurullah Sazak, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, İl Müftüsü Bekir Gerek, Tepebaşı Kaymakamı Dr. Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan eski Başbakan ve TBMM eski Başkanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım,  "Bu caminin yapılmasında emeği geçen hayır sahiplerine teşekkür ederim. Allah hayırlarınızı kabul etsin" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ise açılış öncesi yaptığı konuşmada, Kur’an-ı Kerim’deki “Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve âhiret gününe inanan, namazını kılan, zekâtını veren ve yalnız Allah’tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler” ayetini hatırlatarak, “Camilerin dışının imarı gibi içini de iyi bir nesil, Allah'ı bilen, Peygamber'i tanıyan, İslam için gayret eden nesiller yetiştirerek imar etmemiz gerekiyor" dedi.

Başkan Erbaş, milletin irfanına, hikmetine, bilgi ve ilim öğrenerek hizmet edecek genç nesli yetiştirme noktasında camilerin değerlendirilmesi gerektiğini belirterek açılış duasını yaptı.

Başkan Erbaş’ın yaptığı dua ile ibadete açılan cami protokol tarafından gezilerek, İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından bilgilendirildi.

Program yapılan ikramlarla son buldu.