Hatay'da Ilimizden Iki Hac Kafilesi Dualarla Yola çıktı

ilimizden iki hac kafilesi dualarla yola çıktı

Hatay'da Ilimizden Iki Hac Kafilesi Dualarla Yola çıktı

İlimizden Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile hacca giden vatandaşlarımızdan oluşan iki hac kafilesi Kutsal Topraklara uğurlandı.

Defne İlçe Müftüsü Mehmet Emin ENEÇ’in başkanı olduğu Hatay-1 Kafilesi için 27 Temmuz 2019’da  ve İskenderun İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Halit KÖSE’nin başkanı olduğu Hatay-2 Kafilesi için de 28 Temmuz 2019’da düzenlenen uğurlama törenlerine İl Müftü V. İrfan AÇIK, İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Fahri UÇAK, İl Müftülüğümüz Hac Bürosu görevlileri, Kafilede görevli hocalarımız, Müftülük personeli ile hacı adaylarımız ve yakınlarından oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.

Duygu dolu anların yaşandığı uğurlama töreni görevli hocalarımızın okudukları Aşr-ı Şerif ile başladı. Daha sonra okunan ilahiler, kasideler, telbiye, tekbir ve salâvatlarla devam etti. İl Müftü V. İrfan AÇIK’ın son hatırlatmaları içeren sohbeti ve yapmış olduğu dua ile sona erdi.

Hacılarımızın 1. Kafilesi 01 Eylül 2019 Pazar günü, 2. Kafilesi ise 31 Ağustos 2019 Cumartesi günü ilimizde olacak.