Denizli'de Müftü Aşık'tan Tdv’nin Kurban Organizasyonuna Destek

müftü aşık'tan tdv’nin kurban organizasyonuna destek

Denizli'de Müftü Aşık'tan Tdv’nin Kurban Organizasyonuna Destek

“Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Yılı Hac Organizasyonu” kapsamında Medine Fetva ve İrşat Ekip Koordinatörü olarak görev yapan Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık ve eşi Hamiyet Aşık, Türkiye Diyanet Vakfı Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu’na destek olmak amacıyla kurban bağışında bulundular.

İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık,  Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde yürütülen vekâletle kurban bağışı organizasyonu kapsamında, 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda Pamukkale İlçe Müftülüğünce vatandaşları bilgilendirmek ve vekâletle kurban bağışlarını kabul etmek amacıyla açtığı bağış çadırını ziyaret etti.

Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, Müftü Vekili Palabıyık'a açılan çadır ve stantlar hakkında bilgi vererek, "Pamukkale İlçe Müftülüğümüz olarak 15 Temmuz Şehitler Delikliçınar Meydanı'na kurban bilgilendirme çadırımızı, çeşitli alışveriş merkezlerine ise stantlarımızı açtık. Buradaki din görevlilerimiz hem yapılan kurban bağışlarını makbuz karşılığında alıyor, hem de vatandaşlara broşür dağıtarak, vekâletle kurban ibadeti hakkında merak ettikleri soruları yanıtlıyorlar." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV iş birliği ile 27 yıldır mazlum ve mağdur coğrafyalar için vekâletle kurban kesim programı düzenlendiğini belirten İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık ise şunları kaydetti:

“Denizli’mizde ilk defa bu yıl iki merkezi meydana kurban bilgilendirme çadırı, dört yere ise stant açtık.  Çadır ve stantlarımız arife günü akşamına kadar vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek. İlçe müftülüklerimizi vekâletle kurban organizasyonumuzun tanıtılması alanında yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Milletimizin gösterdiği teveccühten dolayı şükranlarımı sunuyorum.

İl Müftümüz Mehmet Aşık bu yılki hac organizasyonunda Medine İrşat Ekibi Başkanı olmasının yanında ilimizde yürütülen vekâletle kurban organizasyonu takip ederek bizlerden bilgi alıyor. İl Müftümüz Aşık ve eşi Hamiyet Aşık hanımefendi, kurban vekâletlerini TDV'ye verdiler. Biz de hocamızın vekâletlerini Müftülüğümüzün kurduğu kurban bilgilendirme çadırına teslim ettik.

Tüm halkımızı vekâletle kurban kesim organizasyonumuza destek olmaya bekliyoruz. Necip milletimizin bizlere emanet ettiği kurbanlarını hem yurt içinde hem de yurt dışında 145 ülkede mazlum ve mağdur coğrafyalarda yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Yurt içi 890 TL, yurt dışı ise 725 TL’ye vekâletle kurban bağışı yapılabiliyor. Hiç bilmediğimiz ülkelerde, tanımadığımız insanlara bağışçılardan bir selam, bir kurban eti götürüyoruz. Ülkemizin bayrağı, necip milletimizin yardımları muhtaçlara ulaşıyor. Vekâletle kurban bağışında bulunmak isteyen tüm vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve bağışlarını kabul etmek üzere açılan stantlarımıza bekliyoruz.”