Bilecik'de Il Müftüsü Necati Akkuş'tan Kurban Bayramı Mesajı

il müftüsü necati akkuş'tan kurban bayramı mesajı

Bilecik'de Il Müftüsü Necati Akkuş'tan Kurban Bayramı Mesajı

KURBAN! UZAKLARI YAKINLAŞTIRMAKTIR

Onların (kurbanların) kanları ve etleri asla Allaha ulaşmaz. Fakat Allaha sizin takvanız(sorumluluk bilinciniz) ulaşır. (Hac Suresi 37)

Teslimiyetin, tevekkülün, sadakatin, sabrın, toplumsal dayanışmanın, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, sevginin, saygının, paylaşmanın, kaynaşmanın, yakınlaşmanın ve yaklaşmanın yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının doruğa ulaştığı bir Kurban Bayramına daha kavuşmak üzereyiz.

Kurban Bayramı birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, yardımlaşmanın en üst düzeye çıktığı günlerdir. Bunları bize tekrar yaşatacak olan Yüce Allah (cc)’a hamdolsun. İslam ümmeti olarak Kurban Bayramını  11 Ağustos 2019 Pazar günü idrak edecek olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz..

Bu bayrama adını veren Kurban kavramı; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’de örnekliğine şahit olduğumuz, ilahi mesajlara şartsız teslimiyetin göstergesi, Allah yolunda fedakârlığın bir nişanesidir.

Ramazan Bayramında zekat ve fıtır  sadakasıyla fakir ve fukaraya cebimizde ve kasamızda olanlardan vermeyi; Kurban bayramında ise kestiğimiz kurbanların etini yoksullara dağıtarak onları soframıza ortak etmeyi amaçladık. Renk ve ırk ayrımı yapmadan, uzak yakın demeden Kurbanlarımızı kulluk bilinci ve ibadet anlayışıyla ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz.

Diyanet İşleri  Başkanlığımız; Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Yurtiçi ve Yurtdışında Vekâleten Kesilen kurbanlarla darda ve zorda kalan Müslüman kardeşlerimizi, dünyanın muhtelif yerlerinde büyük acı ve ıstırap yaşayan, zulme uğrayan mazlum ve mağdur kardeşlerimize ulaştırmakla onları asla unutmadığını göstermektedir.

Bu vesileyle, başta Bilecikli kardeşlerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin ve tüm insanlığın Kurban Bayramını tebrik ediyor; milletçe birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma şuuru ve mutluluk içinde daha nice bayramlara kavuşmamız temennisiyle, bu bayramın tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini Cenâb-ı Allah (cc)’tan niyaz ediyorum.