Erzurum'da Rektörlere Ziyaret

rektörlere ziyaret

Erzurum'da Rektörlere Ziyaret

Erzurum İl Müftülüğü Kurban Komisyonu, vekaletle kurban organizasyonunu tanıtmak için başlatmış olduğu kurum ziyaretleri kapsamında Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. İl Müftü Vekili Cahit Küçükyıldız, 25.07.2019 Perşembe Günü Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.dr. Bülent Çakmak’ı, 31.07.2019 Çarşamba günü ise Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın hizmetleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. İl Müftü Vekili Cahit Küçükyıldız özellikle vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu hakkında Rektör Çomaklı’ya ve Çakmak’a  bilgi verdi ve vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonunun 145 ülkeyi kapsayan ve dünya çapında faaliyet gösteren iyilik hareketlerinin en önde geleni olduğunu, geçen yıl 430.000 olan kurban vekaleti sayısının bu yıl Diyanet İşleri Başkanı Prof.dr. Ali Erbaş’ın hedef olarak gösterdiği 500.000’i aşacağını ümit ettiklerini ifade etti. Bu önemli organizasyonun daha geniş kitlelere ulaşması açısından özellikle kurum yöneticilerinin desteğinin, ilgi ve katkılarının önemli olduğunu vurguladı. Cahit Küçükyıldız Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlerine teşekkür etti.