Hatay'da Antakya’da Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programları

antakya’da yaz kur’an kursları kapanış programları

Hatay'da Antakya’da Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programları

Antakya İlçemizde 2019 yılı Yaz Kur’an Kursları kapanış programları düzenlendi.

İlimiz Antakya İlçesi Toki Camiinde düzenlenen programa; İl Müftü V. İrfan AÇIK, Şenol Çiftçi İmam-Hatip Ortaokul Müdürü Arif EŞKİ, Din Görevlilerimiz, velilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.

İl Müftü V. İrfan AÇIK programda konuşma yaptı. Konuşmasında, katılımlarından dolayı misafirlere teşekkür etti.

İl Müftü V. İrfan AÇIK konuşmasında; Yaz Kur’an kurslarının çok önemli olduğunu belirterek, “Bu kurslar sayesinde çocuklarımız, kaynağından doğru bilgilerle dinimizi öğrenmekteler. Kur’an-ı Kerim ile tanışıp, onu okumayı öğrenmekteler. Bu kurslar sayesinde camiyle, mihrapla, cemaatle, imamla, müezzinle tanışmaktalar; birliği, beraberliği, yardımlaşmayı, kardeşliği, saygıyı, sevgiyi, dürüstlüğü, paylaşma ve dayanışma ahlakını yaşamaktalar. Peygamber Efendimizi (s.a.v) tanıyarak, sevgi, saygı, nezaket, zarafet, hak hakikat, iyilik, ana-baba, akraba ve yakınlara hürmet ve Kur’an’ın bütün güzelliklerinin yaşandığı örnek bir hayat ile tanışmaktadırlar. Çocuklarımız en yüce idealin, Yaratana itaat ve yaratılanlara merhamet olduğunu öğrenmekteler. Din eğitiminden uzak kalan çocuklarımızın; tarihini, toplumunu, medeniyetini tanıması ve daha iyi bir gelecek inşa etmesi oldukça zordur. Bu sebeple, yaz Kur'an kursları, çocukların tatil dönemlerini değerlendirebilecekleri önemli bir imkandır. Yaz dönemini fırsata çevirmek için, Kur’an-ı Kerim’i, dini bilgileri öğrenmek için 2 ay boyunca kurslarımıza devam eden siz öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çocuklarının dinini, diyanetini doğru kaynaklardan öğrenmesi için kurslarımıza gönderen onları teşvik eden siz anne babaları tebrik ediyorum. Gayretlerinden dolayı görevlilerimize ve desteklerinden dolayı hayırseverlerimize de teşekkür ediyorum. Programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından öğrencilerimiz hazırlamış oldukları gösterileri ve skeçleri sundular. İlahiler söylediler, Kur’an-ı Kerim’den kısa sureler okudular.

Daha sonra, yaz kursu boyunca düzenlenen etkinliklerde ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödülleri takdim edildi.

Ayrıca; Narlıca Cuma Kahraman Camiinde düzenlenen programa katılan İl Müftü V. İrfan AÇIK plaket takdimi yaptı.