Bingol'de Yaz Kuran Kursları Kapanış Programı Gerçekleştirildi

yaz kuran kursları kapanış programı gerçekleştirildi

Bingol'de Yaz Kuran Kursları Kapanış Programı Gerçekleştirildi

İlimiz Merkez Ulu Camii'de İl Müftülüğümüz tarafından düzenlenen ve çocukların yoğun katılım gösterdiği programda öğrenciler tarafından Kur'an-ı Kerim, ezan, sala ve ilahiler okundu.

Merkez Ulu Camii'de düzenlenen programda konuşan İl Müftümüz Muharrem Genç, Yaz Kur'an kurslarına gösterdikleri ilgiden dolayı, öğrencilere ve velilere teşekkür etti.

Müftü Genç, "Camilerin süsü olan kız, erkek kıymetli yavrularımız! 9 hafta devam eden yaz Kur'an kursumuzun sonuna geldik. Hayatınızın önemli safhasında yer alan, hatıralarınızda yer alan bu günler sizin için unutulmaz olacak. Hem mutluyuz, hem üzüntülüyüz. Yaz Kur'an kursu uygulamasının sonuna geldik, veda ediyoruz. Çocuklarımız cıvıl cıvıl sesleriyle camileri doldurdular. 800'e yakın görevlimiz onlara camilerimizde ders verdiler, misafir ettiler ve onlarla arkadaş oldular. O çocuklarımızın seviyelerine inerek, dini bilgileri onlara aktarmaya çalıştılar. Bugün çok üzüntülüyüz ama aynı zamanda sevinçliyiz. Çünkü çocuklarımız camilerimizin manevi atmosferinden çok istifade ettiler." dedi.

"800 din görevlisi Kur'an kurslarında görev aldı"

İl genelinde 20 bin çocuğun yaz tatilinde Kur'an kursu eğitimi aldığını dile getiren Müftü Genç,   "20 bine yakın çocuklarımızı cami ve Kur'an kurslarımızda misafir ettik. Sevinçliyiz, camilerimizi tanıdılar ve hemen bayramı idrak edecekler. Yaklaşık 800 din görevlisi Kur'an kurslarında görev aldı. İmamlarımız, Kur'an kursu hocalarımız yaz boyunca çocuklarımızı okuttular, emek verdiler. Kurban bayramına gireceğiz. Bayramda büyüklerinizin elini öpeceksiniz, küçüklerimizi kucaklayacaksınız.  İhtiyaç sahiplerine kurbanlar dağıtılacak inşallah." ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de programda bir konuşma yaparak hem camideki din eğitiminin hem de okuldaki fen eğitiminin önemine vurgu yaptı.

Programa, İl Müftüsü Muharrem Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney,Daire personeli,  Cami İmamları, Kuran Kursu öğreticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.