Giresun'da Il Müftüsü Oral’dan Kurban Bayramı Mesajı

il müftüsü oral’dan kurban bayramı mesajı

Giresun'da Il Müftüsü Oral’dan Kurban Bayramı Mesajı

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral yayınladığı bayram mesajında, “Aziz milletimizin, İslâm âleminin ve Giresunlu kardeşlerimizin Kurban Bayramını yürekten tebrik ediyor, bu bayramın, barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hakim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. ” dedi.

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral Kurban Bayramı münasebetiyle mesaj yayınladı.
İl Müftüsü Oral, “Bayram, bizlere Hz. İbrahim’in sadakatini, Hz. İsmail’in teslimiyetini ve bu imtihanda sahip olunan her şeyin Allah yolunda feda edilebileceğini gösterir.
Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.s)’in vefası, fedakârlığı ve cömertliği Kurban ibadetinde hayat bulur. Kurbanlarımız, bir taraftan bizi Rabbimize yakınlaştırırken, bir taraftan da hayrın artmasına vesile olur” dedi.
KURBAN ALLAH RIZASINA ULAŞTIRIR
Müftü Oral, “İhtiyaç sahiplerine yardım nasıl güzel bir hasletse, kurban da öyle güzel bir ibadettir. Bu ibadetin de kendine özgü şartları, rükünleri vardır. Kurbanda aslolan, nisap miktarı mala sahip olan müminin gerekli şartları taşıyan hayvanı Allah rızası için bizzat kurban etmesidir. Tüm yaratılmışlara karşı merhametli olması gereken Müslümanların aynı hassasiyet ve duyarlılığı kurban kesiminde de gözetmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
YIKILAN GÖNÜLLERİ YENİDEN YAPALIM
Müftü Oral, anne-baba, eş, çocuk, kardeş ve komşuların yüzlerinin bayram münasebetiyle güldürülmesi gerektiğini belirterek şunlara yer verdi, “Kırılan kalpleri, yıkılan gönülleri, bayramın bereketi ve güzellikleriyle mamur edelim. Kardeşliğimize ve bayram sevincimize gölge düşüren dargınlıklara, küskünlüklere ve çekişmelere bugün bir son verelim.
Bu duygu ve düşüncelerle kurban ibadetimizin kabul olmasını ve bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile huzur ve esenliğin hâkim olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Aziz milletimizin, İslâm âleminin ve Giresunlu kardeşlerimizin Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum.”