Bilecik'de Ağustos Ayı Din Görevlileri Toplantısı Yapıldı

ağustos ayı din görevlileri toplantısı yapıldı

Bilecik'de Ağustos Ayı Din Görevlileri Toplantısı Yapıldı

2019 Ağustos ayı Din Görevlileri Toplantısı, İl Müftüsü Necati AKKUŞ başkanlığında Osmanlı Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya, Şube Müdürleri, merkez ve köylerde görev yapan din görevlileri katıldı.

Kur’an ı Kerimin okunmasıyla başlayan toplantıda Bilecik İl Müftülüğü İdari - Mali İşler Kısım Şefliğine Şube Müdürü olarak atanan Davut ÖZDAL hocamız tanışma konuşması yaptı. İl Müftümüz Necati AKKUŞ, yeni Şube Müdürü olarak atanan Davut ÖZDAL hocamıza hayırlı olsun dileklerini sunduktan sonra sigara bağımlılığı ve zararları hakkında din görevlilerine tavsiyelerde bulundu. Ayrıca;  Diyanet İşleri Başkanlığı mensubiyetinin diğer bütün mensubiyetlerden üstün olduğunu, Başkanlığımızın bünyesinde görev yapan tüm personelin bu mensubiyeti hal ve hareketleriyle, kılık-kıyafetleriyle ve camilerde Başkanlığın belirlediği standartlarda cübbe ve sarıklarıyla Diyanet İşleri Başkanlığı mensubiyetini onurla taşımanın önemini vurguladı. Son olarak “Çok verimli bir kurban bayramı geçirdik. Vekâletle Kurban konusunda İlimizde  %60 oranında artış kaydedildi. Türkiye geneli Vekâletle Kurban Bağışı konusunda nüfusa oranla 30. sıralardayız. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler ediyorum.” dedi.

Hac ve Umre Şube Müdürü Mevlüt SAYILIR tarafından, Umre Görevli Seçim Talimatı ve Umre Organizasyonu Planlamaları duyuruldu.

Tashihi Huruf, Sigarayla Mücadele, Yurt dışında öğrenim görmek üzere öğrenci gönderilmesi ve 2019 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası konularının işlendiği toplantı sonunda, yeni göreve başlayan İmam-Hatiplere hayırlı olsun temennilerinde bulunularak Ağustos ayı aylık toplantısı, dilek ve temennilerin iletilmesi ile sona erdi.