Giresunlu Hacılar Yurda Döndü

giresunlu hacılar yurda döndü

Giresunlu Hacılar Yurda Döndü

Kutsal topraklarda hac görevini yerine getiren hacılar, yurda dönmeye başladı. Hacıların karşılanması esnasında duygusal anlar yaşandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla hacca giden 186 hacı yurda döndü.

Suudi Arabistan’dan Ordu Giresun Havalimanı’na gelen hacı kafilesini yoğun bir kalabalık karşıladı.

Kutsal topraklardaki ibadetlerini yerine getirdikten sonra yurda dönen hacılar uzun süre yakınlarıyla kucaklaşarak hasret giderdi.

Dış hatlar geliş terminalinden çıkış yapan hacılar, yakınları ve aileleri ile kucaklaştı. Duygusal anların yaşandığı buluşmada bazı hacı adayları gözyaşlarına hakim olamadı.

Yağlıdere İlçe Müftüsü Fatih Sarıgül başkanlığında, bayan irşat görevlisi Sema Saylan, din görevlisi Ali Mutlu, Halil Doğan, Muhittin Arslan ve İbrahim Aydın’dan oluşan 186 hacının yer aldığı kafile 19 Ağustos Pazartesi günü saat 18.20’de Ordu Giresun Havalimanı’na geldi. Giresun İl Müftü Yardımcıları Yusuf Genç, Murat Mutlu ve müftülük personeli Necdet Aydın kafileyi karşıladılar.

İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, hacıların sağlıklı ve rahat bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamaya çalıştıklarını belirterek, Hacı yakınlarının yoğun bir kalabalık ve coşkuyla hacıları karşıladıklarına şahit olduk. Hacıların ibadetlerini memnuniyet içerisinde sorunsuz bir şekilde tamamlamaları bizleri mutlu etmiştir. Vatandaşlarımızın haclarının mebrur, amellerinin makbul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.