Bilecik'de Ertuğrul Gazi Cami Inşaatına Denetim

ertuğrul gazi cami inşaatına denetim

Bilecik'de Ertuğrul Gazi Cami Inşaatına Denetim

Bilecik İl Müftüsü Necati AKKUŞ, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Bilecik İli Gazipaşa mahallesi Hamam sokakta yapımı devam eden Ertuğrul Gazi Camii inşaatını ziyaret etti.

Ziyaretinde Ertuğrul Gazi İmam Hatibi Hüseyin KARADAĞ, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyetinden Orhan ŞİŞMAN ve  Firma temsilcilerinin eşlik ettiği AKKUŞ, cami inşaatı ile ilgili yetkililerden bilgiler aldı.

1971 yılında yapılan Ertuğrul Gazi Camii, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından riskli yapı olarak değerlendirildiğinden Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti kararıyla caminin yıkımına karar verilmişti.

14/03/2019 tarihinde temeli atılarak inşaatına başlanan Ertuğrul Gazi Cami, Şehrin merkez camii konumunda olacak. Bünyesinde Diyanet Gençlik Merkezi, erkek/kadın engelli şadırvanları, kütüphane, toplantı salonu ve işyerleri bulunacaktır. Söz konusu cami 750 metrekare cami içi650 metrekare cami dışı musalla mahalline sahip olacaktır. Camide 1400 kişi aynı anda ibadet etme imkânı bulacaktır.

Ertuğrul Gazi Camii Kaba inşaatı 2019 Eylül sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.