Eskisehir'de Müftülükten Gençlerin Eğitimine Tam Destek

müftülükten gençlerin eğitimine tam destek

Eskisehir'de Müftülükten Gençlerin Eğitimine Tam Destek

Müftülükten gençlerin eğitimine tam destek

Eskişehir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından, 2019 yılında üniversite sınavında başarılı olup kayıt yaptırmak için Eskişehir’e gelen öğrencilere rehberlik etmek üzere Anadolu ve Osman Gazi üniversitelerinde tanıtım stantları açıldı.

“Yeni bir şehre geldin, bu şehirde yalnız değilsin” sloganıyla yürütülen tanıtım çalışmalarında, gençlik koordinatörleri ve manevi rehberler tarafından gençler, üniversite ve şehir imkânlarının yanı sıra İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünün proje ve çalışmaları hakkında bilgilendiriliyor.

Üniversite öğrencilerine yönelik sürdürülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Bekir Gerek şunları kaydetti:

“Müftülük olarak her unvandaki görevlilerimizle bütünleşerek din hizmeti ve din eğitimi alanında hiçbir boşluk bırakmadan etkin ve verimli bir hizmet etmenin gayreti ve çabası içerisindeyiz. Bu noktada başlattığımız ‘Genç Değer, Gençliğe Değer’ projesi kapsamında İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Eskişehir Şubesince burs ve barınma imkânları, konferans ve söyleşi programları, üniversite eğitimi yanında hafızlık imkânı, gezi ve piknik programları, ödüllü yarışmalar ve daha çok sayıda sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler ile her zaman gençlerimizin yanındayız. Burs, yurt ve ev imkânları ile öğrencilerimizin eğitimlerine destek verirken, düzenlenen sosyal etkinliklerle de gençlerimizin milli ve manevi değerlerle yetişmesine katkı sunuyoruz.”

Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Eskişehir’e yeni bir kız yurdunun kazandırıldığını hatırlatan Müftü Gerek, İl Müftülüğünün her zaman gençlerin yanında olduğunu belirterek gençlere müftülükler, manevi rehberler ve gençlik koordinatörlükleri ile iletişime geçmeleri çağrısında bulundu.

“Gençlik merkezlerimizde, KYK yurtlarımızda sizi bekleyen yüzleri tebessümlü, gönülleri geniş güzel arkadaşlarımız var” diyen Gerek, “Muhabbet bağının kıymetli yiğitleri sizleri bekliyor ve sizi siz olduğunuz için seviyorlar. Sayfalarını, sofralarını, üzüntü ve sevincinizi paylaşmak, sizi kucaklamak için size bütün samimiyetleriyle seslenerek; ‘Şehrine, üniversitene hoş geldin, bu şehirde yalnız değilsin, gençsen değer, gençliğe değer’ diyorlar.” ifadelerini kullandı.