Hatay'da Jandarma Uzman çavuş Mehmet Uçar Için Hatm-i şerif Programı Yapıldı

jandarma uzman çavuş mehmet uçar için hatm-i şerif programı yapıldı

Hatay'da Jandarma Uzman çavuş Mehmet Uçar Için Hatm-i şerif Programı Yapıldı

İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU,  Şırnak’ın Silopi ilçesinde gerçekleştirilen Şehit Güvenlik Korucusu Süleyman Tosun Operasyonu’nda bölücü terör örgütü ile girilen çatışma sonucunda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar için Antakya ilçemizde düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katıldı.

Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar’ın dualarla anıldığı Hatm-i Şerif programına başta İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU olmak üzere Antakya İlçe Müftümüz Necati ŞAFAK ve birçok Din Görevlisi iştirak etti.

Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar’ın dualarla anıldığı programda İl Müftümüz konuşmasında; şehitliğin önemi ve şehitlerin mertebelerinden bahsederek “Ey iman edenler! Sabrederek ve namaz kılarak Allah’tan yardım dileyin. Şüphe yok ki, Allah sabredenlerle beraberdir. Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz. Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele. Onlar; başlarına bir musibet gelince, “Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz” derler. İşte Rableri katından rahmet ve merhamet onlaradır. Doğru yola ulaştırılmış olanlar da işte bunlardır.” (Bakara 153-157) Ayet mealleri ile "Cennete giren hiç bir kimse, dünya üzerindeki her şey kendisine verilse bile, dünyaya dönmek istemez. Ancak şehid müstesnadır. O, göreceği ikramdan dolayı tekrar dünyaya dönüp on defa daha öldürülmeyi (şehid olmayı) temenni eder" (Buhârî, Cihâd 6; Müslim, İmâre,108,109; Neseî, Cihâd 33). Hadis-i şerifi ile sohbetine devam İl Müftümüz Şehitlerimize rahmet dileyerek yakınlarına ve halkımıza sabr-ı cemil diledi.

İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, Antakya İlçe Müftümüz Necati ŞAFAK ve birçok Din Görevlisi ile birlikte Yasin-i Şerif okundu.

İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU okunan Hatm-i Şerifin duasını icra etti.

Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar başta olmak üzere tüm şehitlerimize Allahtan Rahmet dileriz.