Bilecik'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

30 ağustos zafer bayramı kutlandı

Bilecik'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlandı

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı Bilecik Cumhuriyet meydanında ve Şehitlikte coşku ve dualarla kutlandı.

Vali Bilal Şentürk ve Belediye Başkanı Semih Şahin tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene ayrıca, Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Müftüsü Necati AKKUŞ, daire müdürleri ve askeri erkan ile siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından Öğrencilerin şiir okuması, Küre Mehteran takımının konseri, zafer koşusunda dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesi ve geçit töreninin ardından Vali Şentürk, makamında tebrikleri kabul etti.

Şehitlerin Mezarlarına çiçek bırakılması, Tören Mangasının saygı atışı yapması ve Vali Şentürk’ün şehitlik defterini imzalaması ile  Bilecik Şehitliğinde devam eden törende; İlimiz Kayıboyu Cami İmam Hatibi Metin TETİK’in Kur’an ı Kerim Tilaveti ve İl Müftüsü Necati AKKUŞ’un tüm kahraman şehit ve gazilerimiz için dua etmesiyle son buldu.