Nevşehir'de 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu öğreticilerine Eğitim Semineri Düzenlendi

4-6 yaş grubu kur’an kursu öğreticilerine eğitim semineri düzenlendi

Eğitimcilerin eğitimi kapsamında Nevşehir il ve ilçe müftülüklerine bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında görev alan veya görevlendirilecek olan Kur’an kursu öğreticileri için Çiçekli Camii toplantı salonunda 11-13 Eylül tarihleri arasında 3 gün süren bir hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Nevşehir İl Müftülüğünce düzenlenen seminerde, alanında uzman öğreticiler görev aldı ve 4-6 yaş grubu eğitiminin önemi, çocuğa yaklaşım, drama teknikleri ve sınıf yönetimi gibi konu başlıkları teorik ve pratik olarak ele alındı.

Müftü Bingül, konuşmasında “4-6 yaş grubu kurslarımızda, bizlere emanet edilen yavrularımıza sevgiyi, merhameti, paylaşmayı ve bizi biz yapan değerleri öğretiyoruz. Başkanlığımız 4-6 yaş grubu eğitimini önemli bir fırsat olarak görüyor ve bu alandaki çalışmaları da önemsiyor.”  dedi. Sonrasında sözü alan İl Müftü Yardımcısı Nurcan Solak ise 4-6 yaş grubu kurslarımızın, muhatap olunan kitle bakımından oldukça nitelikli ve özellikli bir eğitimi gerektirmesi nedeniyle düzenlenen bu seminer programının daha verimli ve daha başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirilmesine vesile olması temennisinde bulundu.

Seminer sonunda, düzenlenen programdan oldukça istifade ettiklerini belirten katılımcılar, bu tür faydalı seminerlerin sık sık tekrarlanması talebinde bulunarak İl Müftülüğüne ve ders veren hocalara memnuniyetlerini bildirdiler.