Hatay'da Il Müftümüz, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

il müftümüz, basın mensuplarıyla bir araya geldi

Hatay'da Il Müftümüz, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, İlimizde bulunan basın mensuplarıyla bir araya geldi. İl Müftülüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İl Müftülüğümüz Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ahmet AKKAN, İl Müftülüğü Vaizleri Abdusselam PORSNOK ve Mustafa DOĞAN, Müftülüğümüz Din Hizmetleri ve Eğitimi Şefi Mehmet BOLAT ile ilimizde bulunan basın mensupları katıldı.

Toplantıda, İl Müftümüz tarafından basın mensuplarına İl Müftülüğümüzün faaliyetleri ile “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle yapılması planlanan programlar hakkında bilgi verildi.

Toplantıda konuşan İl Müftümüz; “Camilerimiz sadece inananların topluca ibadet yaptığı mekanlar değil, aynı zamanda toplumsal birlik ve bütünleşmeyi sağlayan, kalpleri birleştiren, sanat ve estetik alanında ulaştığı seviyeyi sergileyen mimari şaheserlerdir.

Camiler esas itibariyle Kabe'nin birer şubesidir. Camiler Allah'ın evi olarak telakki edilir Camiler birlik ve beraberliğimizi, huzurumuzu temin eden önemli mekanlardır. Camiler bir ibadet mekanıdır ama bunun yanında, okuma mekanıdır, eğitim yeridir. Bunalan ve yorulan ruhlarımızın huzur bulduğu yerlerdir.

-Camilerimiz, İslâm toplumlarının simgeleridir.

-Camiler, sosyalleştirici, bütünleştirici, eğitici ve öğretici fonksiyonlarını icra etmektedir.

-Din görevlilerimiz, sadece ezan okumak ve namaz kıldırmakla yetinmeyip, çevresindeki insanların derdiyle dertlenen, model alınan kimselerdir.

-Din görevlilerimiz hademe-i hayrat olan insanlardır.

-Her yerde biz varız!

-Din görevlerimiz ayrım gözetmeksizin toplumun her kesimine hizmet ulaştırır.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca 2019 yılı Camiler ve Din görevlileri Haftasının teması “Cami ve Hayat” olarak belirlenmiştir.

Hafta boyunca İlimizde bu tema kapsamında bir dizi etkinlik yapılacak olup kadim geleneğimizde olduğu gibi günümüzde de insanımızı camiyle buluşturarak yaratılış hayat gayesini bir kez daha hatırlatmak, varoluş gayemize uygun ve cami merkezli bir ömür sürme konusu bütün yönleriyle işlenmesi hedeflenmektedir.

Ayrıca, Din görevlilerimizin üstlendikleri görev yalnızca ezan okumak ve namaz kıldırmaktan ibaret değildir. Toplumu dini konularda aydınlatmanın ötesinde, ilmiyle amil, güzel ahlakıyla herkese örnek olmak gibi önemli bir görevleri de söz konusudur.  Onlar günlük hayatın her safhasında insanlarla iç içe olan, her zaman ve her yerde halkımızın ve cemaatimizin yardımına koşan, sosyal problemlere dinî ve ahlaki çözümler bulmaya çalışan gönüllülerdir.

Camiler ve Din görevlileri Haftasının bu yılki teması “Cami ve Hayat” olması münasebetiyle de camilerin hayatımızdaki yeri ve önemi, camiden uzak bir hayatın nelere mal olduğunu, camiye bağlı geçen bir ömrün ise ne kadar anlamlı ve bereketli olduğunu, camilerin sevgi, bilgi, huzur, birlik ve berberlik mekanları oldukları gerek mimari gerekse toplumsal yararları üzerinde durularak insanlarımızın caminin manevi ikliminde bir araya gelmeleri için gerekli katkı sağlanmaya çalışılacaktır. ” dedi.

Program.