Rize’de Hafızlara Yönelik Ortaöğretim Erkek Yurdu Açıldı

rize’de hafızlara yönelik ortaöğretim erkek yurdu açıldı

Rize’de Hafızlara Yönelik Ortaöğretim Erkek Yurdu Açıldı

Türkiye’de hafızlara yönelik ilk proje ortaöğretim yurdu olan Türkiye Diyanet Vakfı Rize Nejdet Kart Ortaöğretim Erkek Yurdu, Diyanet İşleri Başkanı/Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla açıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programında İl Müftüsü İsmail Yalçın yaptığı konuşmada, Rize’nin her zaman hayırda yarıştığını vurgulayarak, ülkemizde ilk olma özelliğini taşıyan bu yurdu tamamlayıp Türkiye Diyanet Vakfı’na teslim eden Rize Eski Milletvekili hayırsever iş insanı Abdulkadir Kart’a teşekkür etti.

Hayırsever iş insanı Abdulkadir Kart yaptığı konuşmada ise; hafız olduğunu, hafızlığın unutulmaması gerektiğini belirterek, babası merhum Nejdet Kart adına böyle bir yurdu tamamlayıp Türkiye Diyanet Vakfı’na teslim etmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşadığını ifade etti.

Rize Valisi Kemal Çeber ise konuşmasında; Rize’de hayırseverlerin bu tür girişimlerini sıklıkla görmekteyiz ifadeleriyle inşallah bu durum artarak devam eder, dedi. Sözlerini hayırsever iş insanı ve emeği geçen herkese teşekkür ederek tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, konuşmasına Nejdet Kart Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu’nun Türkiye Diyanet Vakfı’nın hafızlardan oluşan ilk ortaöğretim yurdu olduğunu belirterek başladı. Erbaş konuşmasının devamında, “Üniversite yurtlarımızda gençlerimize destek oluyoruz. Onları milli ve manevi alanda daha nitelikli yetiştirebilmenin gayreti içerisindeyiz.

Bugün bu açılışı yapmakla, Efendimizin bir Hadis-i Şerifinde müjdelediği üç konuyu gerçekleştirmiş oluyoruz. ‘İnsanlar ölünce amel defteri kapanır ama üç kişinin amel defteri açık kalır’ buyuruyor Peygamber Efendimiz. Birisi hayırlı evlat yetiştiren anne babalar; işte burada okuyan evlatların anne babaları merhum olduktan sonra da amel defterleri kapanmayacak inşallah. İkincisi ilminden istifade edilen âlimler; işte burada âlim olacak bu gençlerin, çocukların, hafızlarımızın amel defterleri kapanmayacak. Üçüncüsü sadaka-i cariye sahibi Müslümanlar; işte bu sadakayı cariyeyi milletimize emanet eden, Cenab-ı Hakk'ın bu sevgili kullarının amel defterleri kapanmayacak inşallah. Buna inanıyoruz. Demek ki bir açılışla Hazreti Peygamberin üç müjdesi gerçekleşmiş oluyor” dedi

Başkan Erbaş, TDV’nin yurtlarında yaklaşık 10 bin öğrenciyi misafir ettiğini kaydederek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Yurtlarımızın olmadığı yerlerde öğrenci evi açıyoruz. Buna çok ihtiyacımız var. Biz ne kadar çok yurt açarsak, ne kadar çok öğrenci evi açarsak o kadar çok gençlerimize sahip çıkarız. Bir milletin en büyük zenginliği, sahip olduğu gençleridir.

Kur’an-ı Kerim’in ilk inen ayetinin "Oku" olduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, "Bu ümmetin gençlerinin elinden Kur’an düşmeyecek, kitap düşmeyecek, kalem düşmeyecek. Öğrenme ve öğretmekten uzak kalmayacaklar. Bizim kurtuluş reçetemiz budur" ifadesini kullandı.

Başkan Erbaş, konuşmasının sonunda yurdun binasını yapan hayırsever iş insanı Abdülkadir Kart’a Vakfımızın teşekkür belgesini takdim etti.

Konuşmaların ardından yurdun açılışı dualarla gerçekleştirildi.

Açılışa Erbaş'ın yanı sıra Rize Valisi Kemal Çeber,  Danıştay Üyesi İbrahim Er,  Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, İl Müftüsü İsmail Yalçın, İl Garnizon Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çolak, hayırsever iş insanı ve Rize Eski Milletvekili Abdülkadir Kart ve ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.