Şoför, Hizmetli, V.h.k.i.,memur Sınav Ilanı

İl müftülünden söför vhki alım ilanı

Şoför, Hizmetli, V.h.k.i.,memur Sınav Ilanı

Malatya İl Müftülüğünden;

İlimiz ve İlçe Müftülüklerinde münhal bulunan aşağıda unvanı, sınıfı ve kadro dereceleri yazılı kadrolara Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ilgili hükümleri gereğince sınavla personel alımı yapılacaktır.

SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN GENEL ŞARTLAR

I - 657 say ılı Devlel Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendindeki şartları taşımak, I lalen Diyanet İşleri Başkanlığında görevli ol mak

I I dışından başv uranlar için bulunduğu görev mahallinde iki yıl, II içinden başvuranlarda ise 6 ay görev süresini doldurmuş olmak, 4- Asaleti tasdik edilmiş olmak.

B- SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ÖZEL ŞARTLAR I- Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak atanabilmek için;

1. En az lise ve dengi okul mezunu olmak,
  2. Başkanlık teşkilatında en az iki yıl görev yapmış olmak,
  3. Kurumca ya da ilgili kuruluşlarca düzenlenen bilgisayar işletmenliği veya bilgisayar kullanma eğitiminde başarılı olduğuna ilişkin belge ya da sertifikaya sahip olmak.
  4. Yapılacak olan sınavda başarılı olmak. 2- Memur olarak atanabilmek için;
  1. En az lise ve dengi okul mezunu olmak

1. Başkanlık -teşkilatında en az iki yıl görev yapmış olmak, 3- Şoförlük için;
  1. En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  2. Başkanlık teşkilatında en az iki yıl görev yapmış olmak, n İl/ (B) Sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak.

d) Yapılacak olan sözlü ve mesleki uygulama sınavında başarılı olmak 4- Yardımcı Hizmetler Kadroları için;

1. az lise veya dengi okul mezunu olmak.
  2. Başkanlık teşkilatında çalışıyor olmak.
  3. Yapılacak olan sözlü ve mesleki uygulama sınavında başarılı olmak.

C- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

I - Şoför kadrosuna müracaat edenler için sürücü belgesi fötokopisi, (Başvuru esnasinda sisteme yüklenece

2- VHKİ kadrosuna müracaat edenler için Bilgisayar Sertifikası, (Başvuru esnasinda sisteme yüklenecek.)

D- BAŞVURU İŞLEMLERİ ı- Müracaat etmek isteyenler DİBBYSXSınavXTaşra Nakil SınavlarıXMüftülük Personeli Nakil Sınav Başvuru programı üzerinden başvurularını ilan edilen ayın 1-15 günleri içerisinde yapmaları gerekmektedir.

2- Sınav başvuraları ilgili program üzerinden yapılacağı için posta yada elden müracaat alınmayacaktır.

Aday lar münhal olan kadrolardan valnızca birine başvuru yapabilecektir.

SINAV İŞLEMLERİ

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadroları için sınav yazılı uygulama ve sözlü olarak yapılacaktır. I - Yazılı uygulama ve sözlü sınava katılanların nihai puanları, yazılı uvgulama ve sözlü sınav ortalamaları alınarak tespit edilir.

-Memur kadroları için birden fazla müracaatçı olması halinde sınav yazılı uygulama ve sözlü olarak yapılacaktır.

l - Yazı I I uvgulama ve sözlü sınava katılanların nihai puanları, yazılı uygulama ve sözlü sınav ortalamaları alınarak tespit edilir.

- Şoför ve Hizmetli kadroları için sınav sözlü olarak yapılacaktır.

V.H.K.İ ilanı 2019

*Mesleki Bilgi (50 puan) *Mesleki Uygulama (50 puan) konularında 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

l- Sözlü sınavda başarılı olmak için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması şarttır. 2- Adaylar, sınava gelirken müracaat esnasında sisteme yükledikleri evrakları yanlarında hazır bulundurmaları gerekmektedir.

İlan edilen tarihte sınava katı Imayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

F- SINAVIN YERİ VE ZAMANI l- I lizmctli kadrosuna başvuru yapanlar 21 . 10.2019 Pazartesi günü saat 09:0(Yda Malatya İl Müftülüğünde hazır bulunmaları,

2- Şoför kadrosuna başvuru yapanlar 22.10.2019 Salı günü saat 09:00'da Malatya İl Müftülüğünde hazır bulunmaları gerekmektedir.

3-V.II.K.İ ve Memur kadrolarına başvuru yapanlar 23.10.2019 Çarşamba günü saat 09:00'da Malatya

Fatih Anadolu Lisesinde hazır bulunmaları, G-SINAV SONUÇLARI VE DİĞER HUSUSLAR l- Sınav sonuçları sınav işlemlerinin tamamlanmasından sonra DİBBYS Sınav X Taşra Nakil Sınavları X Müftülük Personeli Nakil Sınav Başvuru sayfasından öğrenebileceklerdir.

1. Sınav öncesi, sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belgeyi sisteme yüklediği ya da beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi haklarında kanuni işlem yapılacaktır.
  2. Sınav ve atama sürecinde Müftülüğümüzün Internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

İlan Edilen Münhal Kadrolar

Sıra

Birim

Unvan

Görev Yeri Tip

Görev Yeri

ı

Mala a

Şoför

Mala a

Hizmetli

Mala a Ara ir

Malatya Battalgazi

Memur

Malatya Kuluncak

Malatya Pütürge

Malatya Yazıhan

Not :

l- Yarışma sınavına müracaatlar; İlgili personelin kendisi tarafından İKYS programı aracılığı ile yapılacaktır, Müracaat edenler başvuru belgesini İKYS programından alacaklardır.

2-Müracaatı uygun görülen Adaylar sınav giriş belgesini İKYS programı aracılığı ile alacaklardır.

3- Yarışma sınavına katılacaklar; tercihlerini belirleme, sınav tarihini, sonucunu ve yerleşme durumunu öğrenme gibi işlemlerini IKYS programından kendi kullanıcı hesapları aracılığı ile gerçekleştireceklerdir.