Nevşehir'de Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Dolayısıyla Müftü öztürk'e Ziyaret

camiler ve din görevlileri haftası dolayısıyla müftü öztürk'e ziyaret

İl Müftülüğü personeli, ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ dolayısıyla İl Müftüsü Yakup Öztürk’ü makamında ziyaret etti.

İl Müftü Yardımcıları Ali Bingül ve Dr. Ahmet Özvarinli, Derinkuyu İlçe Müftüsü Selami Kurt, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şubesi Müdürü Mustafa Özer, Şef İbrahim Şahin ve Tarık Sarıkaya ile Din Hizmetleri Uzmanı Ali Aslan’ın katıldığı ziyarette, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk’e çiçek takdim edildi.

İl Müftü Yardımcısı Ali Bingül; Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle tüm din görevlilerini temsilen İl Müftüsünü ziyaret ettiklerini söyledi.

İl Müftüsü Öztürk, Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yılki temasının ‘Cami ve Hayat’ olduğuna değinerek, “Cami şehrin kalbidir. Din görevlisi de caminin can damarıdır. Namaz nasıl Müslümanlığın alameti ise camilerde o beldenin İslam beldesi olduğunun nişanesidir. Cami hayatın merkezinde olmalıdır. Mabedsiz bir hayat, mabedsiz bir toplum düşünülemez. Bizim mabedimiz rahmetin, vahdetin, nezaketin, nezafetin, zarafetin merkezi olan camilerimizdir.” dedi. Bir hafta boyunca hutbe ve vaazlarda, konferanslarda cami ve hayat konusu işleneceğini belirtti.

Ziyaretleri dolayısıyla personeline teşekkür eden İl Müftüsü Öztürk, bu vesileyle bütün din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı tebrik ederek görevlerinde üstün başarılar diledi.