Hatay'da Habib-i Neccar Camiinde “sabah Namazı Buluşması”

habib-i neccar camiinde “sabah namazı buluşması”

Hatay'da Habib-i Neccar Camiinde “sabah Namazı Buluşması”

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle 05 Ekim 2019 Cumartesi günü Habib-i Neccar Camii’nde düzenlenen “Sabah Namazı Buluşması” programına Sakarya İl Müftüsü İhsan AÇIK, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, İl Müftü Yardımcısı İrfan AÇIK, Defne İlçe Müftüsü Mehmet Emin ENEÇ, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Sabah namazının kılınmasının ardından Kur’an-ı Kerim ziyafetiyle başlayan programda cemaate hitab eden  İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU; “Geçmişten günümüze kadar camilerimizin yapımında, korunmasında ve bugünlere ulaşmasında emeği geçen, bütün hayırseverlerimizden, cami ve mescidlerimizde din hizmetlerinin en iyi şekilde yerine getirilmesi için gayret eden, topluma önderlik ve rehberlik eden bütün hocalarımızdan ahirete irtihal edenlerine Allah’tan (c.c) rahmet diliyorum. Mekanları Cennet olsun.” dedi ve “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nı tebrik etti.

Sakarya İl Müftüsü İhsan AÇIK da; “Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır. (Tevbe, 18)” ayetini okuyarak konuşmasına başladı.

Sakarya İl Müftüsü konuşmasının devamında; “Ka’be’nin yeryüzündeki şubeleri, Allah’ın evleri olan camilerimiz, Müslümanlığımızın ve istikbalimizin simgesi olarak yükselen huzur, bilgi, birlik ve ibadet mekanlarımızdır.” dedi.

Program çorba ikramı ile sona erdi.