Giresun'da Moldovalı Genç Araştırarak Müslüman Oldu

moldovalı genç araştırarak müslüman oldu

Giresun'da Moldovalı Genç Araştırarak Müslüman Oldu

Moldova uyruklu Svetlana Ghermec 34 yaşında İslamiyet’i seçerek Müslüman oldu.

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral’ın makamında gerçekleştirilen ihtida törenine Svetlana Ghermec ve yakınları katıldı.

İl Müftüsü Muhittin Oral, imanın ve İslam’ın şartlarını anlattıktan sonra Ghermec’e kelimeişehadeti anlamıyla telkin etti.

Hacı Hüseyin Camii İmam Hatibi Ömer Sarıgül’ün Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Din Hizmetleri ve Eğitimi Kısım Şefi Yunus Taşkın, müftülük personeli Olgun Emen ve yakınlarının şahitliğinde İl Müftüsü Muhittin Oral’ın telkinleriyle Müslüman olan Svetlana Ghermec, Dilek adını aldı.

Müftü Oral, İslamiyet’i tercih eden Ghermec’i tebrik ederek, “Özgür iradesiyle, araştırarak İslamiyet’i tercih etmiş. Sorumluluk sahibi kardeşlerimizin de kendisine destek olmaları gerekir. ‘İslam öncesini siler’ hadis-i şerifinin sırrına mazhar olan bu kızımızın Müslümanlığına şahit olduk. Tebrik ediyor kararının dünya ve ahiret saadetine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Müftü Oral, duanın ardından Ghermec’e ihtida belgesini takdim ederek, Mealli Kur’an-ı Kerim hediye etti.