Bingol'de ‘’cami Ve Hayat’’ Konulu Konferans Düzenlendi.

‘’cami ve hayat’’ konulu konferans düzenlendi.

Bingol'de ‘’cami Ve Hayat’’ Konulu Konferans Düzenlendi.

İl Müftülüğümüz tarafından, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Merkez Hacılar Camisi bahçesinde etkinlik düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak katılan DİB Bütçe ve Performans Daire Başkanı Dr. Muhammed Ali Asar, Camilerin önemi hakkında bir konuşma yaptı.

Asar, camilerin, Allah'tan başka hiç kimseden korkmayanların imar ettiğini belirterek, "Camilerimizi biz inşa ediyoruz, ama onun imarı müminlerin onun içinde onu nurlandırmasıyla, garip ve mahzun bırakmamasıyla olur." dedi.

Camiye hizmet edene, sevene ve gönlünde yer verene Allah resulünün büyük tazimi ve saygısının olduğunu söyleyen Asar, "Onun için ülkemizde 89 bin cami vardır. 89 bin cami, 780 bin metrekarenin tapu senetleridir. Bu her bir metrekaresinde İslam'ın şeref mührüdür. Müminlerin tapu belgesidir." ifadelerini kullandı.

"Camiler aynı zaman ilim ve bilgi mekanıdır"

Caminin fonksiyonları hayatın fonksiyonları gibi olduğunu ifade eden Asar, "Camilerimiz canımız, kanımız, namusumuz gibidir. Camilerimiz vatanımızdır, bayrağımızdır, bağımsızlığımızdır. Camiler aynı zaman ilim ve bilgi mekanıdır." dedi.

"Camiler bir vatanın manevi tapularıdır"

İl Müftüsü Muharrem Genç de "Camiler bir vatanın manevi tapularıdır. Tarihi çeşmelerimiz, tarihi köprülerimiz, tescilli camilerimiz, mezar taşlarımız, türbelerimiz Hazreti Muhammed'den (sallallahu Aleyhi Vessellem) sonra kurduğumuz en güzel medeniyetin tezahürleri olarak birer tapu belgeleridir." şeklinde konuştu.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Yusuf Gemici, Belediye Başkan Vekili Mehmet Sait Kolak, DİB Bütçe ve Performans Daire Başkanı Dr. Muhammed Ali Asar, İl Müftüsü Muharrem Genç, Bingöl Üniversitesi İlahiyat Dekanı Prof. Dr. Mustafa Agah,  Sancak Belde Belediye Başkanı Nusret Koçin, Siyasi Parti ve STK temsilcileri, kurum müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu ilahiler seslendirdi.

Program İl Müftülüğü tarafından yapılan ikramlar ve  yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, Din Görevlileri ile Emekli personelimize verilen çeşitli hediyeler ve  plaket takdimi ile son erdi.