Kayseri'de “proje Imam Hatip Ortaokulları Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor”

“proje imam hatip ortaokulları meyvelerini vermeye devam ediyor”

Kayseri'de “proje Imam Hatip Ortaokulları Meyvelerini Vermeye Devam Ediyor”

İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven’in katılımıyla 04.10.2019 Cuma günü saat 14:00’da Hafızlık Proje Mustafa Germirli İmam-Hatip Ortaokulu ve Mustafa Germirli Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 28 öğrenci ile Hafızlık Proje Medine İmam Hatip Ortaokulu ve Hisarcık Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 34 öğrenciye hafızlık belgelerini takdim töreni düzenlendi.

Mustafa Germirli İmam-Hatip Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen tören, hafızlığını tamamlayan Ahmet Bilal Aktaş’ın Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile başladı.

İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven, “Bugün evlatlarımızın mutlu bir anını paylaşmak için buradayız. İl Müftülüğü olarak Kayseri’de hafızlıklarını bitirip hafızlık belgelerini almaya hak kazanan ve belgelerini alan bütün hafızlarımızın tamamının katılımıyla gerçekleşecek bir hafızlık icazet programı yapacağız. Ülkemizde 5 yıl önce başlayan Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu ve hafızlık eğitimi, örgün eğitim ile birlikte 5 tane resmi okulumuz bulunmaktadır. Kayseri bu manada güzel bir çığır açtı.

Gençler! Sizler bizim geleceğimizsiniz. Onun için çok çalışmalısınız. Şu anda belki ne kadar büyük bir iş başardığınızın henüz farkında olmayabilirsiniz. Ama hayatlarınızın gelecek bölümlerinde ülkeye, millete, memlekete ve Din-i Mübin-i İslam’a hizmet ederken hafız olmanın ne kadar artı değer olduğunu, Kur’an-ı Kerim’in nasıl insanlara yol gösterdiğini daha iyi anlayacaksınız inşallah.

Bu yetişen hafızlarımız, ülkenin geleceğinde önemli görevler alacaklar inşallah. Burada emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra protokol tarafından hafızlığını tamamlayan öğrencilere hafızlık belgeleri takdim edildi. Hafızlığını tamamlayan öğrencilerin aileleri duygusal anlar yaşadı.

Düzenlen törene, İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Kocasinan İlçe Müftüsü Esat Yapıcı,  Mustafa Germirli İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim Rüştü Yapıcı, Memur-Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, İşadamı Ali Bağkale, öğrenciler, veliler ve öğretmenleri katıldı.

Daha sonra Hafızlık Proje Medine İmam Hatip Ortaokulu’na geçildi. Burada da Hisarcık Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 34 öğrenci tebrik edilerek hafızlık belgeleri takdim edildi.