Hatay'da Il Müftümüz Antakya Ilçe Müftülüğü Ekim Ayı Personel Toplantısına Katıldı

il müftümüz antakya ilçe müftülüğü ekim ayı personel toplantısına katıldı

İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, Antakya İlçe Müftülüğü Ekim Ayı aylık Personel toplantısına katıldı. Toplantıda; Antakya İlçe Müftü V. Memiş KELLETAŞ, Antakya İlçemizde görev yapan din görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri hazır bulundu.

Toplantıda konuşan İl Müftümüz; “Lokman (a.s.) “Bir çok Peygamber ile beraber oldum onların sözlerinden 8 tanesini seçtim onunla amel ettim” buyuruyor. O 8 madde şu şekilde sıralanıyor;

Namazda isen kalbini muhafaza et  Yemekte isen boğazını muhafaza et, yani haram yeme İnsanların arasında bulunuyor isen dilini muhafaza et, yani dilin, yalan, gıybet, dedikodu ve iftiradan uzak dursun Kendi evinin dışında başka bir yerde buluyorsan gözlerini muhafaza et,

İki şeyi hiç unutma, iki şeyi de hemen unut, unutmayacağınız şeyler;

5-  Allah,

6- Ve ölümdür,

hemen unutmanız gerekenler ise,

7- Yaptığınız iyilik,

8- Ve size yapılan kötülük.

İnsan yaptığı iyiliği unuttuğu zaman, başa kalkmaz sevabını gidermez, kendisine yapılan kötülüğü unuttuğu zaman da karşısındaki insana kin ve husumet beslemez, iyi bir insan olur.” dedi.

Mevlid-i Nebi haftası üzerinde duran İl Müftümüz; Bu haftanın canlı ve güzel olarak Peygamber Efendimize (Sav) layık bir şekilde kutlamamız gerektiğini ifade ederek bu seneki Mevlid-i Nebi haftası temasının Sevgili Peygamberimiz (sav) ve Aile olduğunu belirtti. Ailenin İslam dininde büyük bir değer olduğunu ifade eden İl Müftümüz; “İnşallah bu sene konferanslarda, panellerde bu tema en güzel şekilde işlenecektir, şimdiden Mevlid-i Nebi haftasına hazırlıklı olalım" dedi ve 8 Kasım'da idrak edeceğimiz Mevlid kandilini tebrik ederek hocalarımıza görevlerinde başarılar diledi.