Kahramanmaras'da Geçici Barınma Merkezine Aile Ve Dini Rehberlik Bürosu Açıldı

geçici barınma merkezine aile ve dini rehberlik bürosu açıldı

Kahramanmaras'da Geçici Barınma Merkezine Aile Ve Dini Rehberlik Bürosu Açıldı

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli sığınmacılar için oluşturulan Geçici Barınma Merkezi'ne Kahramanmaraş Müftülüğünce Aile ve Dini Rehberlik Bürosu açıldı.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç ve berberindeki heyet, Geçici Barınma Merkezi Yönetici Yardımcısı İsmail Deniz’i ziyaret ederek yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldılar.

Ardından açılış yapmak üzere Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'na geçen İl Müftüsü Sürgeç, yapılan çalışmalardan dolayı Geçici Barınma Merkezi Din Hizmetleri Birimi'ne teşekkür ederek, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nun önemine dikkati çekti.

Kamptaki misafirlerin savaştan dolayı büyük bir travma geçirdiğine işaret eden Müftü Sürgeç, bu anlamda Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'na büyük işler düştüğünü ifade etti.

Geçici Barınma Merkezi Din Hizmetleri Birim Sorumlusu Eyüp Köse ise "3 cami, 2 Kur’an kursu ile 1 Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nda olmak üzere toplam 10 personelle Suriyeli mültecilere kardeşçe Ensar anlayışı içinde hizmet verdiklerini" söyledi.

Konuşmaların ardından Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nun açılışı yapıldı.