Rize'de Bölgesel Aile Ve Dini Reh.büroları Istişare Toplantısı Trabzon’da Düzenlendi

bölgesel aile ve dini reh.büroları istişare toplantısı trabzon’da düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığının aileye yönelik faaliyet ve rehberlik hizmetlerini yürüttüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezleri, deneyim ve tecrübelerini paylaşarak yeni perspektifler belirliyor.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı’nca Trabzon’da düzenlenen Bölgesel Aile ve Dini Rehberlik Büroları İstişare Toplantısına Artvin, Rize, Giresun, Ordu, Gümüşhane ve Trabzon Aile ve Dinî Rehberlik büroları katıldı.

Toplantıda ADRB’ler tarafından yürütülen çalışmalar değerlendirilerek, geleceğe dönük perspektif oluşturuldu, bölgesel sorunların tespiti yapıldı.

İstişare toplantısında söz konusu il ve ilçelerde bulunan Aile ve Dini Rehberlik bürolarının yerel ve bölgesel sorunları ele alınırken büroda görev yapan personelin görüşlerine yer verilerek tecrübe paylaşımı yapıldı.

Toplantıda; Diyanet İşleri Başkanlığının aileye yönelik hizmetlerinde Aile ve Dini Rehberlik Büro/Merkezlerinin rolü, taşra teşkilatında etkinliğinin sağlanması, mekânsal açıdan iyileştirilmesi, işlevsel açıdan iyileştirilmesi, görev alanları ile ilgili nitelikli proje çalışmalarının sağlanması, güncel yönerge bağlamında değerlendirilmesi, sosyal hizmet kurumlarında sunulan manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, nikâh hizmetlerinde ADRB’nin fonksiyonu, üniversitelerde kampüs merkezleri gibi konular masaya yatırıldı.

İstişare toplantısına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Aile ve Dinî Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, Diyanet İşleri Uzmanı Fatih Yıldız’ın yanı sıra Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, Artvin İl Müftüsü Hasan Güneş, Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, Gümüşhane İl Müftüsü Osman Ayas ve Rize İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, İl Müftü Yardımcıları, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu bulunan ilçe müftüleri ile koordinatörleri katıldı.