Hatay'da Il Müftümüz, Erzin Ilçe Müftülüğü Ekim Ayı Personel Toplantısına Katıldı

il müftümüz, erzin ilçe müftülüğü ekim ayı personel toplantısına katıldı

İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU başkanlığında Erzin İlçemizde gerçekleşen toplantıya Erzin İlçe Müftüsü Feyzullah ÇALIŞKAN ile Erzin İlçemizde görev yapan Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri  katıldı.

İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU toplantıda; “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı geride bıraktık. Bugün sizinle yaptığımız hizmetlerle alakalı hasbihal etmek istiyoruz, Âl-i İmran suresi 96. Ayette yeryüzünde ilk inşa olunan mabedin Kabe-i Muazzama olduğu buyuruluyor. Yeryüzündeki bütün cami ve mescitler Kabe-i Muazzama'nın birer şubesidir. Buralarda görev yapmak Allah'ın bir lütfudur. Herkes İmam Hatip okuyabilir, ilahiyat okuyabilir. Ama herkese mihrap, minber ve kürsüde görev yapmak nasip olmuyor. Bu mesleğin kadr ü kıymetini bilmek lazım.

Diyanet İşleri Başkanlığımız 1986 yılından beri Ekim ayının ilk haftasını “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmakta ve 2011 yılından itibaren bu haftayı tema ile kutlamaktadır. 2011 yılında seçilen tema “Cami ve Çocuk” çocuklar camilerde çiçek açmasa bu bizim eksikliğimiz demektir, camiyi çocuklarımıza sevdirmemiz lazım. 2012 yılında “Cami ve Engelli Buluşması” Türkiye'de 8 milyon  engelli kardeşimiz var, onlarda sıhhati yerinde olan kardeşlerimiz gibi Allah'a karşı mükelleftirler. Dolayısıyla onlar içinde çalışmalıyız, gayret etmeliyiz ve onları da camiye davet etmeliyiz. Onların camiye gelişini kolaylaştırmalıyız. 2013 yılında “Cami ve Kadın Buluşması” teması işlendi. Sene boyu hanım kardeşlerimiz camiye gelebilmeli, cami ile hemhal olmalı. Efendimiz zamanında Hanım Sahabeler camiye gelir, Peygamberimizin arkasında namaz kılarlardı. 2014 yılında “Cami ve Gençlik Buluşması” Gençliğimiz bizim geleceğimizdir. Onun için ne yapsak azdır, gençler ile alakalı özel gayret göstermemiz gerekir. 2015 yılında “Cami ve Namazla Arınma” 2016 yılında “Cami ve Kitap” Kitap okumalarını mutlaka kendimiz yapmalıyız, cemaatimize örnek olmalıyız. Camilerimizde tefsir, hadis, fıkıh ve siyer okumaları yapmalıyız. 2017'de “Cami Şehir ve Medeniyet” Cami medeniyetin beşiğidir, özüdür. 2018 yılında “Cami ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler”

2019 yılında ise “Cami ve Hayat” “Cami hayatın içinde, hayat caminin içinde.” Bu sözün gerçekleşebilmesi için neler yapılması gerektiğini de tarihi örneklerle anlatan İl Müftümüz İstanbul İmam Hatip Lisesi'nin kurucu müdürü Mahmut Celalettin Ökten hocamızdan bahsederek Emin Işık hocamızın “ben kendi çocuğumla bu kadar ilgilenmem gitsin kendi işini kendi halletsin derim Ama Celalettin Ökten Hoca 7 gün 24 saat bizlerle ilgilenirdi, hasta olan öğrencileri doktor olan kızı Hümeyra hanıma gönderirdi” diyerek  onun öğrencilere ne kadar düşkün olduğunu anlatırdı” dedi. Abdurrahman Gürses hocamızın Kur’an’a olan bağlılığından bahsederek “Kur'an gaflet ile okunmaz” sözünü hatırlattı. “Kur'an okuyan kardeşlerimizin mutlaka giyim ve kuşamlarına dikkat etmelerini, üzerlerinde ceketleri ve  başlarında takkelerinin olmasını” tavsiye ederek kendi öğrencilerinden aksini yapanları ikaz ettiğini söyledi. Mahmut Bayram hocadan misal vererek “Ben derse gelmediğim zaman mutlaka cenazeme gelin çocuklar” dediğini, onun derse ve göreve ne kadar bağlı olduğunu hatırlattı. Gönenli Mehmet Efendi'nin yatılı kursta erzak olmayınca kendisi de evde bir şey yemediğini ve açlıktan dolayı ders verirken bayıldığı için doktora götürüldüğü zaman doktor muayene ettikten sonra “bu aç, çabuk bir çorba getirin kendine gelir” dediğini anlattı. Muhammed Hüsrev Aydınlar hocamızın 22-23 yaşlarında kızı vefat ediyor ve derse devam ediyor “hocam olmaz, siz eve gidin” denildiğinde “çocuklar ders tatil edilmez, ben akşam taziyeleri kabul ederim” dediğini anlatan İl Müftümüz; sahabe-i kiramdan Sâd İbn-i Ebi Kebşe  hazretlerinden misal vererek, Efendimizin onu Çin’e gönderdiğini Çin’de İslam'ı yaşayıp yaydığını, Efendimizi özleyince Medine'ye geldiğinde Efendimizin vefat ettiğini öğreniyor, bir müddet sonra “Efendimiz bana Çin’e git demişti, ama geri dön dememişti” diyerek tekrar Çin’e dönerek hayatının sonuna kadar İslamı orada yaşadığını ve orada vefat ettiğini anlatarak “bu örneklerden ders alarak daha çok çalışmalıyız daha çok gayret etmeliyiz. Cami hayatın içinde, hayat caminin içinde olması için gereken gayreti göstermeliyiz.” Bu seneki Mevlid-i Nebi Haftası temasının “Peygamberimiz Efendimiz ve Aile” olduğunu ifade eden İl Müftümüz;“Bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası için gerekli hazırlıkları yapalım inşallah, bu sene Mevlid-i Nebi Haftasını canlı ve güzel bir şekilde kutlayalım. “ dedi.