Şanlıurfa'da 8. Bölge Il Müftüleri Toplantısı Elazığ’da Yapıldı

8. bölge il müftüleri toplantısı elazığ’da yapıldı

Şanlıurfa'da 8. Bölge Il Müftüleri Toplantısı Elazığ’da Yapıldı

8. Bölge İl Müftüleri Toplantısı Elazığ İl Müftülüğü’ nün ev sahipliğinde yapıldı…

24 Ekim Perşembe günü Edibe Can Müftülük Sitesi’nde yapılan toplantının bir bölümüne Elazığ Vali Yardımcısı Uhut Emre KOYUNCU’ da iştirak etti.

Toplantıda ev sahibi Elazığ İl Müftüsü Yusuf SARIKAYA ile birlikte; Yavuz Selim KARABAYIR (Diyarbakır), Mehmet TAŞTAN (Şanlıurfa), İsmail ÇİÇEK (Mardin), Mehmet TAŞCI (Adıyaman), Turgut ERHAN (Batman), Faysal GEYLANİ (Bitlis), Faruk GÜRBÜZ (Hakkari), Ahmet ALTIOK (Siirt), Ramazan TOLAN (Şırnak), Aşır DURGUN (Tunceli), ve Harput Eğt. Mrk. Müdürü Turgut TUNÇ, Anadolu İHL Müdürü Bahattin ERDOĞAN, Elazığ İl Müftü Yardımcısı Muhammed Zahid BELEK katılım sağladılar.

Hazırlanan sinevizyon gösteriminden sonra 8. Bölge İl Müftüleri Toplantısı konularının görüşülmesine geçildi.

Toplantı gündeminde; Yaklaşan Mevlid-i Nebi Haftası çalışmaları, hadis karşıtlığının topluma açtığı zararlar, bölgede meydana gelen terör olayları, ülkemizin bütünlüğüne kasteden bölücülere karşı yürütülen Barış Pınarı Harekâtı’nda asker, polis ve sivil vatandaşlarımızdan şehit olanlar ile gazilerimiz için bölge müftülükleri olarak yapılabilecekler ve müftülükler arası dayanışmayı kuvvetlendirme iradesine üzerinde duruldu.

Yaklaşık 5 saat süren il müftüleri istişare toplantısında alınan kararlar Diyanet İşleri Başkanlığı’na sunulacak.