Mersin'de Işitme Ve Görme Engelli öğrencilerimize Yönelik Umre ödüllü Kur’an-ı Kerim Ve Dini Bilgiler Yarışması Yapıldı

işitme ve görme engelli öğrencilerimize yönelik umre ödüllü kur’an-ı kerim ve dini bilgiler yarışması yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kur’an Kurslarımızda eğitim gören işitme ve görme engelli öğrencilerimize yönelik her yıl gerçekleştirdiği umre ödüllü Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması İlimiz Müftülüğünde 31 Ekim Perşembe günü yapıldı.

İlimiz Müftülüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen yarışmada komisyona İl Müftü yardımcısı Ummahan Mert başkanlık ederken, İl Engelli Koordinatörleri Vaiz İsa Özkol ve Kur’an Kursu Öğreticisi Seyde Ersoy ile Yunus Emre İşitme Engelliler Ortaokulu Öğretmeni Ahmet Tombul komisyon üyesi olarak bulundular.

İşitme ve görme engelli öğrencilerimizin katıldığı yarışma heyecanlı anlara sahne oldu.

İl Müftü Yardımcısı Ummahan Mert, “Kur’an’a gönül vermiş olmaları ve yarışmaya katılma cesaretlerinden dolayı katılımcılara teşekkür ederek, hiçbir engeli mazeret saymadan Kur’an eğitim ve öğrenimi hususundaki gayretleriniz cennet vesileniz olacaktır, inşallah Rabbim ilminizi bereketlendirsin, gayretinizi artırsın” dedi.

Yapılan değerlendirme sonucunda görme engelli öğrencimiz Elife Demirden Çaltı ile işitme engelli öğrencimiz Gürbüz Gürbüz birinci olarak umre ödülüne hak kazandılar.   Yarışma sonunda katılımcılara ve komisyon üyelerine İl Müftülüğümüz tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi.