Kırklareli Valimiz Sayın Osman Bilgin Değerler Eğitimi Okulunu Ziyaret Etti

kırklareli valimiz sayın osman bilgin değerler eğitimi okulunu ziyaret etti

Kırklareli Valimiz Sayın Osman Bilgin Değerler Eğitimi Okulunu Ziyaret Etti

VALİMİZ, MİNİKLERLE SOHBET ETTİ.

Kırklareli Valisi Sayın Osman Bilgin Kırklareli İl Müftülüğüne bağlı Sungurbey Değerler Eğitimi Okulunu ziyaret etti. Kırklareli İl Müftülüğünce okul öncesi çocuklarına yönelik olarak il çapında devam eden Değerler Eğitimi Sınıfları oluşturma kapsamında açılan okulu görmek üzere ziyarete gelen İl Valisi Osman Bilgin’i çocuklar çiçekle karşıladı. Kırklareli valisi Osman Bilgin sınıfları gezdi, öğrencilere çikolata ikram etti, çocuklarla sohbet etti.

Valimiz sayın Osman Bilgine, Vali yardımcısı Emre Öztürk, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Din Hizmetleri Şube Müdürü Abdullah Mangır eşlik etti. Vali Bilgin Değerler Eğitimi Okulunda gerek eğitim kalitesi ve gerekse çocukların eğitim ortamının düzen, tertibinden dolayı memnuniyetini ifade ederek öğreticilere ve değerler eğitimi koordinatörlüğüne teşekkür etti. İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş yaptığı açıklamada şunları söyledi: " Değerler Eğitimi Sınıflarımızda Diyanet İşleri Başkanlığının okul öncesi çocuklarına yönelik uygulanan müfredat konuları veriliyor. Bu sınıflarda 48-72 ay arasındaki çocuklar faydalanabiliyor. İlimizde bu sınıflar büyük bir kabul görüyor.

Kırklareli Valiliği Değerler Eğitimi Koordinatörlüğü destekleri ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğünün ortak çalışması ile yeni bir konsept ve tasarım ile hazırlanan proje kapsamında il ve ilçelerde toplam 62 sınıf oluşturuldu. İl çapında açılan 62 sınıfta 776 okul öncesi çocuklarının devam ettiği değerler eğitimi projesine hedef, yetişmekte olan neslimize insani, ahlaki, dini ve milli değerlerimiz ile güçlü şekilde buluşmasını sağlamak" dedi.