Hatay'da Sivil Toplum Kuruluşları Ile Mevlid-i Nebi Istişare Toplantısı Ilimiz Müftülüğünde Yapıldı

sivil toplum kuruluşları ile mevlid-i nebi istişare toplantısı ilimiz müftülüğünde yapıldı

2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İlimizde 08-15 Kasım 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikler hakkında İlimiz Müftülüğünde  Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı gerçekleştirildi.

İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıya; İl Müftü Yardımcısı Nazife SAĞLAMOĞLU, İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Ahmet AKKAN ile İlimiz Merkezinde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU toplantıda; “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Mevlid Kandilini takip eden hafta “Mevlid-i Nebi Haftası” olarak kutlanmaktadır. “Mevlid-i Nebi Haftası” bu sene 08-15 Kasım tarihleri arasında kutlanacaktır. Bu haftanın kutlanmasındaki amacımız sevgili Peygamberimizi daha iyi anlamak ve daha iyi anlatmaktır. Türkiye genelinde paneller, konferanslar, programlarla sevgili peygamberimiz anlatılmaya çalışılacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası teması “Peygamberimiz ve Aile” olarak belirlenmiştir. Hafta münasebetiyle İlimizde bu tema kapsamında bir dizi etkinlik yapılacak olup kadim geleneğimizde olduğu gibi, günümüzde de özelde toplumumuz, genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı hedeflenmektedir. Bu kapsamda; 08 Kasım 2019 Cuma günü saat: 14.30’da Hatay Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkanı Ayten KOÇ ve 11 Kasım 2019 Pazartesi günü  saat: 19.30’da Antakya Kapalı Spor Salonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir DiNÇ’in konuşmacı olarak katılacağı konferans tertip edilecektir. Ayrıca, hafta münasebetiyle tüm ilçelerimizde konferanslar ve programlar tertip edilecektir.

Bu vesileyle; Mevlid Kandiliniz ve Mevlid-i Nebi Haftanız kutlu olsun.” dedi.