Adiyaman'da Müftülüğümüz Personeline Yönelik Braille Alfabesi Kursu Açıldı

müftülüğümüz personeline yönelik braille alfabesi kursu açıldı

Adiyaman'da Müftülüğümüz Personeline Yönelik Braille Alfabesi Kursu Açıldı

Adıyaman İl Müftülüğümüz Din Hizmeti götürmede tüm metodları değerlendiriyor ve tüm imkanları seferber ediyor. Bu kapsamda, Görme engelli vatandaşlara daha iyi hizmet edebilmek, Allah’ın Kelamı Kur’an-ı Kerimi öğretmek için, İl Müftülüğümüz personeline Braille Alfabesi kursu açtı. 45 gün devam edecek Kursa 23 personel kayıt yaptırdı.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı yaptığı açıklamada: “Daha önce bir kısım personelin İşitme Engelliler İşaret Dili Eğitimi aldığını ve bunun sonucunda çok güzel çalışmalar yapıldığını vurgulayarak, Görme Engelli Vatandaşlarımıza da daha güzel hizmetler yapmak için böyle bir kursun açılması gerekiyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak tüm halkımızın her kesimine din hizmeti götürmek görevimizdir. Bunu gerçekleştirmek için tüm eğitim ve öğretim metotlarından faydalanmamız gerekiyor. Görme Engelli vatandaşlarımızın da Kur’an-ı Kerimi okumayı öğrenme hakları vardır. Bu haklarını tevdi etmek için personelimizin böyle bir eğitim almasını sağlamış olduk. .  İl Müftülüğünde görevli İmam-Hatip Müzzin Kayyım ve Kuran Kursu Öğreticilerinden 23 personelimiz Görme Engelliler Braille Alfabesi ile öğretimi eğitimi almaya başladı. Eğitim imkanı sağlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze de teşekkür ederim. Adıyaman İl Müftülüğümüz ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile, Personelimizi Görme Engelliler Braille Alfabesi’ni öğretmek için Usta Öğretici Hikmet Yüksel görevlendirilmiştir. Kursa katılan personelimize başarılar dilerim.” dedi.

Braille Alfabesi kursuna katılan personelimiz, eğitimin güzel gittiğini, öğreticimiz bu işin uzmanı,  görme engelli vatandaşlarımıza Kur’an-ı Kerimi öğretebileceğiz. Güzel bir imkan olduğunu belirttiler.