Antalya'da Gönüller Engelleri Aşarak Mevlid-i Nebi'de Buluştu

gönüller engelleri aşarak mevlid-i nebi'de buluştu

Antalya'da Gönüller Engelleri Aşarak Mevlid-i Nebi'de Buluştu

Gönüller Engelleri Aşarak Mevlid-i Nebide Buluştu

İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından Mimar Sinan Kongre Merkezinde “Engelleri Aşıyorum Mevlid-i Nebi’de buluşuyorum” programı düzenlendi.

Düzenlenen programa İl Müftümüz Osman ARTAN, İl Müftü Yardımcılarımız Mustafa ŞİMŞEK, Osman DEMİREL, Döşemealtı İlçe Müftüsü Davut Çalışkan, Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi UYSAL, Kepez İlçe Müftüsü Metin ARCAKLIOĞLU, Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri ve davetliler katıldı.

Günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan İl Müftümüz Osman ARTAN şunları dile getirdi.

“Allah'ın rahmeti bereketi selameti hepinizin ve hepimizin üzerine olsun inşallah. Günümüz hayırlı bereketli olsun. Bugün çok güzel, çok anlamlı bir toplantı. Engelli kardeşlerimizin hazırlamış oldukları bir program. Demek ki Allah resulü toplumun her kesimine hitap ediyor. Demek ki Allah Rasulü Müslümanım diyen, inanan her insanın küçüğünden büyüğüne, yaşlısından gencine, sağlamından vücudunun herhangi bir yerinde özrü bulunan bütün kardeşlerimize hepsinin gönüllerine hitap ediyor. Hepsinin de gönülden sevdiği değer. Bu yönüyle programı tertip eden kardeşlerime ben teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum. Değerli kardeşlerim her sene bir tema seçilir Mevlid-i Nebi haftalarında. Bu konu üzerinde hafta içerisinde konuşulur bu sene seçilen konu “Hazreti Peygamber ve Aile”. Bir anne.. İnsanlar ne zaman dara düşse annenin duasını ister, annesine koşar dizine başını koyar ve annesinden bir çıkış bekler. Anne Sevgili Peygamberimizin ifadesi ile cennetin ifadesi ile cennetin ayakları altına serildiği bir kişidir, Peygamberimiz kime iyilik yapma gerektiği sorulduğu zaman üç sefer anandır… anandır… anandır…. Buyuruyor. Baba ise sessizdir ama her zaman yükü çekendir, sıkıntıyı çekendir ve her zaman o da evlatları üzerinde Şefkat kanatları gerendir. Onun için bu hafta da Sevgili Peygamberimizin sadece ibadet ile ilgili namazla oruçla ilgili hususlar değil Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi vesellemin bir baba olarak evraklarına nasıl davrandığına bakmamız lazım. Sevgili Peygamberimizin bir akraba olarak kendi çevresindeki insanlara nasıl davrandığına bakmamız lazım. Sevgili Peygamberimizin eş olarak hanımlarına nasıl hareket ettiğine. Nasıl davrandığına bakmamız lazım, ve yine sevgili Peygamberimiz Sallallahu Aleyhi Vesellemin toplumun bir lideri olarak toplumu idare eden bir insan olarak etrafındaki insanlara sahabesine nasıl davrandığına bakmamız lazım. İşte bu yönleriyle yapılan etkinlikler, çalışmalar çok önem ifade ediyor.

Bu vesileyle ben başta Hasan hocamız olmak üzere bu konuda organizasyonun yapılmasında emeği geçen sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyor hepinize saygılar sunuyorum”

Akabinde programa misafir olarak katılan İstanbul Çamlıca Cami İmam Hatibi Ahmet AYBAR ve Kur’anı Kerim Okuma Dünya 1.si  Görme Engelli Ahmet SARIKAYA davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

Program İl Müftü Yardımcımız Mustafa ŞİMŞEK’in yapmış olduğu kapanış konuşması ile sona erdi.