Bilecik'de Mevlit Kandili Coşku Ile Kutlandı

mevlit kandili coşku ile kutlandı

Bilecik'de Mevlit Kandili Coşku Ile Kutlandı

Bilecik Müftülüğüne bağlı Balahatun Camiinde Mevlit Kandili programı düzenlendi.

08/11/2019 tarihinde yatısı namazı akabinde icra edilen programa, İl Müftüsü Necati Akkuş, Şube Müdürleri, Din görevlileri, Osmanlı Yatılı Hafızlık Kur an Kursu Öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur an ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Osmanlı Yatılı Hafızlık Kur an Kursu öğrencilerinin ilahileri ile devam etti. Okunan ilahi ve salavatlardan sonra İl Müftüsü Necati Akkuş Mevlit Kandili ve Mevlidi Nebi Haftasının önemi hakkında vaaz icra etti. Müftü Akkuş yapmış olduğu vaazda  Hz Peygamberin örnekliği, Hz Peygamber ve aile, Peygamberin sünnetine ittibanın önemi konularını işledi. Ayrıca Müftü Akkuş; “Hz Peygamberin Sünnetini ve Kur an ı Kerimin emir ve tavsiyelerini hayatımıza taşırsak o zaman Hz Peygamberimize tam manada tabi olmuş oluruz. Bir taraftan Peygamberin sünnetine uyuyorum deyip diğer taraftan ise her türlü günah işlemek sünnet kavramını anlamamaktır. Mübarek zamanlardayız, tövbelerin kabul olduğu zamanlardayız varsa hatalarımız derhal terk etmenin ve tövbe etmenin ve Allah Resulünün sünnetinin altında, Sirac ı Münirin kandilinin altında toplanmanın zamanıdır” dedi. Ayrıca “geceniz mübarek olsun, Rabbim ölmüşlerimize gani gani rahmet eylesin, hastalarımıza şifalar ihsan eylesin, kalplerimize inşirah versin ve cümlemizin hem dünyasını hem de ahiretini mamur eylesin” diyerek dua etti.

Balahatun camisinde 1996-2019 yılları arasında  görev yapıp emekli olan Abdullah Altan’a  Balahatun Cami Derneği tarafından plaket verildi. Plaketi takdim eden Müftü Akkuş kendilerine Diyanet Camiasında uzun yıllar hizmet ettiği için teşekkür ederek emeklilik hayatında başarılar diledi.

Mevlid i Kandili programı, cemaate  pilav ikramı ile son buldu.