Yozgat'de Panele Yoğun Ilgi

panele yoğun ilgi

Yozgat'de Panele Yoğun Ilgi

İl Müftülüğümüz tarafından Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘Peygamberimiz ve Aile’ konulu panel düzenlendi.

Düzenlenen Panele Vali Kadir Çakır, Belediye Başkanı Celal Köse, Alay Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, AŞK Vakfı Başkanı Ali Şakir Ergin, Hayırsever İşadamı Bilal Şahin, Daire Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Büyük Camii İmam Hatibi Cemal Şahiner’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılışında konuşan Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, “Diyanet İşleri Başkanlığımız 2019 yılı Mevlidi Nebi haftasında gerçekleştirilecek etkinliklerin ana başlığını Hz. “Peygamber ve Aile”  olarak belirledi” dedi.

Müftü Sezik, “Bu vesileyle Hz. Peygamber’in şahsında fiili bir aile seferberliği başlamıştır. Valimizin himayelerinde bizler de Yozgat il ve ilçe müftülükleri olarak Peygamber efendimizin aile yaşantısını bütün topluma özellikle ailelere anlatmak üzere birçok etkinlik düzenlemekteyiz” şeklinde konuştu.

Hayatımızın Bütün Dönemine Yaymalıyız

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Kadir Çakır, “Peygamberimiz bir haftaya bir güne veya bir döneme sığdırılamaz. Efendimizin örnekliğini hayatımızın bütün dönemine yaymak gerekiyor” dedi.
Çakır, “Bu tür etkinlikleri önemsemek lazım. İnsan hayıtı zor bir hayat. Sadece yaşadığımız dönem değil aslında Hz. Adem’ den bu tarafa hayatımızı zorlaştıran etkenler vardır. İnsanın başında nefis gibi bir musibet vardır. Allah Kuran-ı Kerim’de şeytandan düşman olarak bahsediyor ama nefisten bazen ilah olarak bahsediyor. Hepimiz için çok zor bir şey. Kendimizi nefsimizle baş başa bırakmamız gerekiyor. Bunun için hepimize bir rehber gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Moderatörlüğünü Kayseri İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in yaptığı panelde Kayseri Üniversitesi Develi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfullah Cebeci “Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Peygamberimiz ve Aile”, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt “Kimlik ve Kişilik Oluşumunda Ailenin Rolü” ve Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkadir Dündar “Mescidi Nebi’de Efendimizin Hane-i Saadetleri” konulu sunumlar yaptılar.

Panelin ardından Vali Kadir Çakır, Panelistlere tablo takdim etti.
Programın sonunda Belediye Başkanlığı tarafından katılımcılara aşure ikram edildi.

Hayırsever İşadamı Zafer Özışık Bey öğle namazı sonrası Mevlid-i Nebi haftasına özel Cumhuriyet Meydanında halkımıza yemek  ikramında bulundular.