Erzurum'da "peygamberimiz Ve Aile" Konulu Konferans

"peygamberimiz ve aile" konulu konferans

Erzurum'da "peygamberimiz Ve Aile" Konulu Konferans

2019 Mevlidi Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferans düzenlendi. Erzurum İl Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansa ilgi yoğundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı milletimiz ve insanlık için ele alınması önem arz eden konuları, kamuoyunun gündemine taşımayı toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul ederek  2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası temasını “Peygamberimiz ve Aile” olarak belirlendi. Bu kapsamda hafta boyunca il müftülükleri tarafından etkinlikler düzenleniyor.

Erzurum İl Müftülüğü tarafından Mevlidi Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde "Peygamberimiz ve Aile" konulu konferans düzenlendi. Kuranı Kerimin tilaveti ile başlayan konferansa İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ve Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta konuşan Erzurum İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Müslüman toplumlarda aile kavramının önemine değinerek;  maneviyattan ve Hazreti Peygamber'in ahlakından uzaklaşmaya başlayan bir aile yapısının oluşmaması için değerlerimize sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman ise konuşmasında İslam’ın bina ettiği aile yapısının temel dinamiklerini dile getirerek günümüzde en çok ihtiyaç duyulan huzurun kaynağının ailede şekillendiğine değindi.