Kayseri Il Müftülüğü Ve Tdv Kayseri şubesi Tarafından “uluslararası çizgilerle Yemen” Sergisi Açıldı

kayseri il müftülüğü ve tdv kayseri şubesi tarafından “uluslararası çizgilerle yemen” sergisi açıldı

Kayseri İl Müftülüğü ve TDV Kayseri Şubesi tarafından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle 11.11.2019 Pazartesi günü “Uluslararası Çizgilerle Yemen” sergisi açıldı.

60 ülkeden 115 çizerin eserinin yer aldığı serginin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Mevlid-i Nebi Haftası sebebiyle Kayseri’de önemli bir etkinlik daha gerçekleştirmekteyiz. Bu etkinlik ‘Uluslararası Çizgilerle Yemen’ sergisi. Dünyanın farklı ülkelerinde bulunan çizerlerimizin Yemen’de yaşanan drama dikkat çekmek için yapmış oldukları eserlerin bir araya toplanması sonucu gerçekleşen bu sergimizde Yemen’i anlatan eserler yer alıyor. Kayserililerin özellikle bu alışveriş merkezimize geldikleri zaman sergiyi gezmelerini ve burada anlatılan dramı görmelerini istiyor, bu anlamda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Hepiniz biliyorsunuz Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Diyanet Vakfı, dünyanın neresinde bir acı varsa, neresinde ihtiyaç varsa oraya yardımcı olmaya çalışıyor. Bunun en önemli ayaklarından birisi de halkımızın dünyanın dört bir yanında yaşanmakta olan dramlara dikkatlerinin çekilmesidir. İnşallah Kayseri halkımız, buradaki çizerlerimizin çizmiş olduğu Yemen’deki dramı görerek farkındalıkları artar ve ona göre ellerinden gelen gayreti gösterir diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Uluslararası Çizgilerle Yemen” sergisi 13 Kasım’a kadar Kayseri Park AVM’de ziyaret edilebilecek.