Agri'da Peygamberimiz Herkes Için Rol Modeldir

peygamberimiz herkes için rol modeldir

Agri'da Peygamberimiz Herkes Için Rol Modeldir

PEYGAMBERİMİZ HERKES İÇİN ROL MODELDİR

“2019 Yılı mevlid-i Nebi Haftası” vesilesiyle Ağrı İl Müftülüğünce “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans düzenlendi.

Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans, okunan İstiklal Marşı sonrası Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açış ve selamlama konuşması yapan Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, “Bu yıl mevlidi nebi haftası dolayısıyla ortaya konulan tema “Peygamberimiz ve Aile”dir. Özellikle şu dönemde bir kısım ailenin çözülmeye başladığı bir ortamda konunun ne kadarda isabetli olduğunu hemen herkes takdir eder diye düşünüyorum. Bizlerde hafta boyunca gerek camilerimizde gerekse bu tür konferans ortamlarında çeşitli vesilelerle vatandaşlarımızla aile kavramının üzerinde durarak aileyi ayakta tutmanın çaba ve gayreti içinde olacağız. Çünkü aileler ne kadar sağlam olursa toplumda o kadar sağlam olur. Aileler ne zaman yıkılmaya başlarsa toplumlarda böylece çürümeye ve yıkılmaya başlar.”dedi.

Açılış konuşması sonrası Diyanet İşleri Başkanlığınca hafta dolayısıyla hazırlanan “Hz. Peygamber ve Aile” temalı sinevizyon gösteriminin ardından Bursa İl Müftüsü İzani Turan’ın “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferansına geçildi.

Bursa İl Müftüsü İzani Turan, Peygamberin önder ve örnekliğinden bahsederek şunları söyledi “Allah peygamberi müslümanlara rol model olarak göndererek bizlere başka limanlara sığınmayın ve başkalarına bakmayın onlar aldatıcıdır sizin için en önemli numune peygamberdir diyor. Çünkü her yaşta ve her konuda peygamber bizlere en güzel örnektir. Genç isek peygambere bakmalıyız, anne baba isek peygambere bakmalıyız, dede isek yine onu rol model almalıyız çünkü O hayatının her safhasında bizlere örnek olmuştur.”

Yoğun katılımla gerçekleşen konferans sonrası Bursa İl Müftüsü İzani Turan’a konuşmacı olarak programa katılmasından dolayı İl Müftüsü Topçu tarafından teşekkür mahiyetinde plaket ve hediye takdim edildi. Ardından Müftülüğümüzce düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye girendin görevlilerine Müftü Tandoğan Topçu ve Müftü İzani Turan tarafından ödülleri takdim edildi.