Agri'da

KUR’AN ZİYAFETİ

Hazreti Muhammed'in (s.a.v.) dünyayı şereflendirdiği Mevlid-i Nebi'nin 1448. yıl dönümü münasebetiyle Ağrı İl Müftülüğü tarafından Kur'an ziyafeti programı düzenlendi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Osmanlı Konferans Salonunda yüzlerce insanın katılımıyla düzenlenen programda aralarında dünya ikincisinin de bulunduğu hafızların okuduğu Kur’an gönüllere işledi.

Programın açılış konuşmasını yapan Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, insanların dünya ve ahiret saadetleri için Kur'an'a sarılmaları gerektiğini söyleyerek şunları kaydetti “Hepinizin bildiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Mevlid-i Nebi haftası teması olarak "Peygamberimiz ve Aile" konusunu belirledi. Bir kısım ailelerin çürümeye, bozulmaya yüz tuttuğu şu günlerde kayda değer bir konu olduğunu düşünüyorum. Bizlerde ahlakı Kur’an ahlakı olan Hz. Muhammed Mustafa'nın aile hayatını her platformda anlatma gayreti içerisinde oluyoruz. Kur'an, Cenabı Hakkın göndermiş olduğu ve biz insanların sımsıkı sarıldığında bizi dünya ve ahiret saadetine götüreceğini ifade eden bir kitaptır. Cenabı Hak amel etmeyi nasip eylesin."

Sonrasında selamlama konuşması için kürsüye İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut davet edildi.

Açılış ve selamlama konuşmalarının ardından sırasıyla  Ağrı İl Müftülüğü İdari ve Mali İşler Müdürü Kadir Meyvacı, Erzurum Palandöken Camii Müezzin Kayyımı Fatih Yılmaz, Erzurum Horasan Merkez Camii Müezzin Kayyımı Coşkun Kara, 2018 Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Dünya İkinci ve Erzurum Palandöken Solakzade Camii İmam Hatibi Hafız Ali Turhan okudukları Kur'an tilavetleri ile dinleyenleri mest etti.

Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.