Antalya'da Ahmet Bilgin Camiinin Açılışı Dualarla Yapıldı

ahmet bilgin camiinin açılışı dualarla yapıldı

Antalya'da Ahmet Bilgin Camiinin Açılışı Dualarla Yapıldı

Kepez İlçesinde Fıstıkçı Ahmet" namıyla bilinen Varsaklı hayırsever Ahmet Bilgin tarafından Kepez İlçesi Şelale Mahallesinde yapılan camiinin açılışı yapıldı

özgün konseptiyle mimari bakımından da numune bir 'mahalle camisi'  olan eserin açılış programına İl Müftümüz Osman ARTAN, Kepez Belediye Başkanı Hakan TÜTÜNCÜ, İlçe Müftüsü Metin ARCAKLIOĞLU ve vatandaşlar katıldılar.

Açılış programında konuşma yapan İl Müftümüz ARTAN yapmış olduğu konuşmada Cami inşaa etmenin önemine dikkat çekerek  şunları dile getirdi. ““Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur. (Kur’an/Tevbe : 18)” ayetini okuyarak konuşmalarına başlayan İl Müftümüz ARTAN  “ Camiler ve mescitler varoluşumuzun işaret taşlarıdır. Hidayet rehberleridir. Onları inşa etmek hem cihadı hem cesareti gerektirir. Yeryüzünde ilk inşa edilen beyt ‘Kabe’dir. Yeryüzündeki bütün camiler ve mescitler onun birer şubesidir. Onlar bereketin kaynağıdır. Böylesine önemli bir icraatı gerçekleştiren hayırsever vatandaşımıza bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Program Kepez İlçe Müftüsü ARCAKLIOĞLU’nun yapmış olduğu duanın akabinde protokolün kurdele kesmesi ile sona erdi