Batman'da Ilimiz Müftülüğünde Ara Tatil Seminer Programları Yapıldı

ilimiz müftülüğünde ara tatil seminer programları yapıldı

Batman'da Ilimiz Müftülüğünde Ara Tatil Seminer Programları Yapıldı

2019-2020 Eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nca ilk ve orta dereceli okullarda 2019 Kasım ve 2020 Nisan aylarında uygulanmak üzere başlatılan ara tatil uygulaması dolayısıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı’mızca da 4-6 Yaş Grubu ve İhtiyaç Odaklı Kur’an kursları öğreticileri için  üç gün süre ile İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda Seminer yapıldı.

Seminerde “Sınıf Yönetimi, Liderlik ve Takım Çalışması, Etkili İletişim Yöntemleri, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Uygulama Esasları, Temel Afet ve Acil Durum Bilinci Eğitimi, İhtiyaç Odaklı Kur’an Kurları Eğitim Programları, Temel Öğretim Programları Tecrübe Paylaşımı” gibi konular işlendi.

İl Müftümüz Turgut ERHAN’in yaptığı açılış konuşmasında “İlimiz ve ilçelerinde bulunan Kur’an Kurslarında büyük bir özveri ile görev yapan bütün görevlilerimize öncelikle çok teşekkür ediyorum. Yaptığınız görev çok kutsal bir görevdir. Peygamberimiz (SAV) bir hadislerinde şöyle buyuruyor; “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim-i öğrenen ve öğretendir” bu hadisi şerif uyarınca görev yapan bütün görevlilerimize Cenab-ı Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum. 4-6 yaş grubu Kur'an kursu öğreticiliğinin çok özel bir görev olduğunu unutmamamız gerekir. Çünkü sizler geleceğimizi imar edecek yavrularımızı büyük bir özveri ile yetiştiriyorsunuz. Bu yaş grubundaki çocuklarımıza vereceğimiz din eğitimi onlara  Allah sevgisini aşılayarak,  Peygamber Efendimizin (S.A.V.) güzel ahlakını öğrenmelerini, sağlam karakterli, vatana ve millete faydalı insanlar olmalarını sağlayacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın planladığı bu tür seminerlerin bilgi ve donanımı artırma hususunda çok faydalı olmasının yanında, öğreticiler arasında tanışma ve tecrübe paylaşımı açısından da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle düzenlenen bu Hizmet İçi Eğitim Seminerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Seminer sunumlarını; İl Murakıbı Recep ÇULHA, Psikolog Yeliz ORHAN, Yasir ATALAY, Çocuk gelişimi Öğrt. Saadet SEVİK, Sosyal Çalışmacı Hüseyin OKAN, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlık Eğitimcisi Merve DEMİRER, Eğitim Uzmanı Ahmet CİHAN, AFAD  Personeli Hüseyin YILDIRIM,  Eğitimci Esra DURSUN ve  Kur’an Kursu Rehber  Öğreticiler tarafından yapıldı.
Seminer İl Müftü Yardımcısı Halime Esra ÖZDEMİR’ın tüm katılımcılara yaptığı teşekkür konuşmasıyla son buldu