Balikesir'da Ivrindi’de Sabah Namazı Buluşması

ivrindi’de sabah namazı buluşması

Balikesir'da Ivrindi’de Sabah Namazı Buluşması

İVRİNDİ'DE SABAH NAMAZI BULUŞMASI

İl Müftülüğümüz farklı İlçelerde gençlerin katılımıyla sabah namazı programları düzenliyor.

Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek,  manevi duyguları canlı tutmak amacıyla İlimiz Merkezde devam eden sabah namazı buluşmaları İlçelerimizde de İl Müftümüz Ramazan TOPCAN’ın katılımı ile gerçekleşiyor.

İvrindi İlçemizde gerçekleşen sabah namazı buluşması namaz öncesi okunan Kur’an Kerim tilaveti ile başladı. Namazın ardından yapılan tesbihat ve zikirden sonra hocalarımızın sundukları ilahi ve kaside sunumu ile devam eden program, İl Müftümüz Ramazan TOPCAN’ ın konuşmaları ile devam etti. İl Müftümüz yaptığı konuşmada:” Kardeşlerim! Hiç şüphe yok ki milletimizin geleceği yürekleri Allah, peygamber, din, diyanet, vatan ve bayrak aşkıyla çarpan gençlerin mevcudiyetine bağlıdır. Milletimizin kafaları bilgili, kalpleri imanlı, dilleri dualı insanlara ihtiyacı var. Yüce Rabbimiz insanı yaratıyor ancak üç kabına müdahil değildir.  3K formülü ile dile getireceğimiz kaplar; karın, kafa ve kalptir. Bu üç şeyin de doyması lazım. Karın, elbette gıda maddeleriyle doyacak. Ama asıl doyması gereken kafa ve kalptir. Kafanın doyması gereken şey bilgidir, hikmettir. Ama kalbin doyması gereken şey ise imandır, aşktır, heyecandır, coşkudur.” Dedi.

Namazın ardından camiden çıkan gençlere ve vatandaşlara çorba ikramında bulunuldu.

Düzenlenen programa, İvrindi İmam hatip Lisesi öğrencileri katıldı.

Namazın ardından sabah namazı buluşmasına gelen gençlerle bir süre sohbet eden İl Müftümüz, İlçe Merkezinde bulunan yatılı kız kuran kursunda incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.