Balikesir'da Il Müftümüz Erdek Ilçemizde

il müftümüz erdek ilçemizde

Balikesir'da Il Müftümüz Erdek Ilçemizde

İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, Erdek’te bir dizi ziyarette bulundu.

Belediye Başkanlığı başta olmak üzere Ahmet Vehbi ÇIKRICIOĞLU Anadolu İmam Hatip Lisesi, Erdek Merkez Kur’an Kursu, 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu ve esnaf ziyaretlerinde bulunarak bilgi alış verişinde bulundu.

Piri Reis Camii ile ilgili Belediye Başkan Vekili Hasan YAPRAKÇI ile görüşen Müftümüz, ”Piri Reis Cami çevre düzenlemesi projesi çalışmaların biran evvel tamamlanabilmesi, var olan sıkıntıların giderilmesi konusunda desteklerinizi bekliyorum. Gösterdiğiniz ilgi ve alakalarınızdan dolayı şahsınızda tüm çalışma arkadaşlarınıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”  dedi. Belediye Başkan Vekili Hasan YAPRAKÇI,  da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek İl Müftüsü Ramazan TOPCAN'a teşekkürlerini iletti.

İl Müftümüz Ramazan TOPCAN, Belediye ziyaretlerinden sonra 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu ile yetişkinlere yönelik Kur’an Kursunda incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İl Müftümüz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek: ” bu gün burada güzel çalışmalara şahit oldum. Kur’an Kurslarımız, birlik ve beraberliğimizin teminatı yerlerdir. Dostluklar buralarda pekişiyor. Dertler burada çözüme kavuşmalı. Yoksul burada karnını doyurmalıdır. Buralar adeta bir terapi merkezi gibi olmalıdır. Ahiretimize dair konuları konuştuğumuz gibi dünyamıza ait konuları da buralarda konuşmalıyız. Kötülüklerin alıp başını gittiği yerde sen, ben ne yapabiliriz. Kötülükleri nasıl durdurabiliriz. Bunları da buralarda konuşmalı, çözümler üretmeliyiz.

Kardeşlerim! Hepimiz muhabbet fedayileri olmalıyız. Dokunmadık gönül, çalmadık kapı kalmamalı. Erdek, küçücük bir. Hasta yatağında sıcak bir nefese hasret kardeşimize nefes, el bekleyene el, gönül bekleyene de gönül olmalıyız. Haydi, bismillah diyoruz.” Dedi.

Daha sonra Ahmet Vehbi ÇIKRIKCIOĞLU Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret eden İl Müftümüz, okul hakkında bilgi aldı.

Ziyaretlerinde Piri Reis ve Hz. Ömer Camilerinde irşat çalışmalarında bulunan İl Müftümüz,esnaf ziyareti yaparak İlçeden ayrıldı.