Agri'da Sabah Namazı Buluşması

sabah namazı buluşması

Agri'da Sabah Namazı Buluşması

Ağrı İl Müftülüğünce her ayın ilk Pazar günü düzenlenen “Sabah Namazında Huzurda Buluşma” programının Aralık ayı buluşması gerçekleştirildi. Cami görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve kıldırılan namaz sonrası İl Müftüsü Tandoğan Topçu cemaate “Peygamberimiz ve Aile” konusunda sohbet etti.

İl Müftüsü TOPÇU; “Cenâb-ı Hak Efendimizi, 'Emsalsiz bir örnek şahsiyet' olarak kıyamete kadar gelecek bütün insanlığa armağan etmiştir. Özellikle yaşadığımız çağda efendimizin örnek şahsiyet ve karakteriyle birlikte, aile hayatını da idrak etmeye fazlasıyla muhtacız. Peygamberimizin bir hadisinde “Kadınlar konusunda Allah’a karşı gelmekten sakının. Siz onları Allah’ın emanetleri olarak aldınız, Allah’ın emri (nikah) ile kendinize helal kıldınız” başka bir hadisinde ise peygamberimiz şöyle buyurur “Mümin bir kimse, eşine karşı nefret beslemesin. Çünkü onun bazı huylarından hoşlanmasa da hoşlandığı başka huyları mutlaka vardır.” Sağlam bir ailede olması gerekenlerin neler olduğu ve ailenin sürekliliği için yapılması gerekenler, diğer tüm konularda olduğu gibi efendimizin hayatına bakılarak öğrenilebilir. Bu sebeple bizler hemen her ortamda peygamberimiz üzerinden aile kurumunu anlatmaya gayret ediyoruz. Çünkü sağlam nesiller yetiştirmek ve sağlam toplum oluşturabilmek için öncelikle sağlam aile olmayı başarmamız gerekiyor.

Sohbet sonrası cemaatle beraber yapılan toplu zikir ve duanın ardından cami cemaatine ve gençlere çorba ikram edilerek program son buldu.